Een schuin dak met houten tribunes

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Het gebouw, die de Japanse studio Kengo Kuma and Associates ontwierp voor het Tokyo Institute of Technology, genaamd Hisao & Hiroko Taki Plaza, bevindt zich gedeeltelijk onder de grond en oogt als landtong of rivierdelta die overgaat in de campus van de Japanse universiteit.

  Het ontwerp van Kengo Kuma and Associates is gericht op het bevorderen van interactie tussen de studenten. Zo biedt het ruimtes voor co-learning, workshops en ondersteunende diensten. Verder zijn overal getrapte vormen toegepast, veelal uitgevoerd in hout. Ook de vloeren zijn met hout bekleed.

  Binnen bevat het Hisao & Hiroko Taki Plaza drie verdiepingen boven de grond en twee eronder. Door een groot deel ondergronds te plaatsen, blijft het uitzicht op de klokkentoren van de campus behouden. Dit is belangrijk omdat dit het oudste gebouw in Tokyo is en een symbool voor de campus.

  De toegang tot de hub – die naast de hoofdingang ligt – bestaat uit een bijzondere trap. Aan de ene kant van het gebouw daalt de trap af terwijl een tweede trap deel uitmaakt van het dak en naar een klein terras op de eerste verdieping van het gebouw leidt. De ontoegankelijke delen van het dak zijn afgezet en bekleed met planten.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel