360° panoramisch uitzicht

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Midden in het natuurlijke Harzlandschap verrijst in de zomer de 65 m hoge Harztoren in Torfhaus. Volgens opdrachtgever Harzturm de hoogste houten uitkijktoren van Duitsland en bovendien een bijzondere toeristenattractie door de 110 m lange glijbaan.

  De houten constructie doet qua uiterlijk sterk denken aan de Karinthische Pyramidekogel. En dat is geen toeval, want het ontwerp is van de twee Karinthiërs Dietmar Kaden (architect) en Markus Lackner (bouwkundig ingenieur). Verder valt de toren op door de houten torenschroef die een holle, gedraaide boomstam imiteert.

  De torentoegang wordt bereikt via een entreegebouw dat later zal worden aangevuld met een café en een souvenirwinkel ; alles in houtbouw. Na binnenkomst kunnen bezoekers met de trap of de lift naar boven waar hen een 360° panoramisch uitzicht wacht. Wie een echte durfal is, kan op een hoogte van 40 meter een glazen ‘skywalk’ betreden. Om weer naar de vaste grond af te dalen zijn eveneens trap en lift te gebruiken óf de 110 m lange glijbaan van staal die zich om de torenschroef wikkelt.

  Met de houten torensculptuur wil de opdrachtgever toeristen en bezoekers een magische attractie bieden. Een ontmoetingsplaats midden in het onmiskenbare natuur- en cultuurlandschap van de Harz.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel