BIG ontwerpt hotelkamer vol met vogelhuisjes

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Het Treehotel in Zweden is een van de bijzonderste plekken ter wereld waar je kunt overnachten. Middenin de ongerepte natuur vind je hotelkamers die zijn ontworpen door beroemde architecten. Kamer nummer 8 is een ontwerp van Bjarke Ingels van BIG architects.

  De kamer heeft de naam Biosphere en valt op vanwege de 350 vogelhuisjes die aan de buitenkant zitten. De architecten hopen dat ze de bezoekers inspireren om thuis ook vogelhuisjes of nestkasten op te hangen. Dit moet hopelijk een boost geven aan de vogelpopulaties in zowel Zweeds Lapland als in de landen waar de bezoekers van het Treehotel vandaan komen. Zo’n boost is hard nodig, want het gaat wereldwijd slecht met inheemse vogels.

  Uitzicht

  Het bijzondere ontwerp lijkt te zweven tussen de bomen en is te bereiken via een brug. Eenmaal binnen heb je 35 vierkante meter tot je beschikking. Deze is onderverdeeld in twee verdiepingen met bovenin het slaapgedeelte. Grote ramen en deels glazen vloeren en plafonds zorgen dat je tijdens je verblijf een prachtig uitzicht hebt op het bos en de vogels die er wonen.

  Bjarke Ingels is persoonlijk fan van het Treehotel en heeft al geslapen in een aantal van de kamers. Hij geeft aan dat dit een ervaring is die zorgt dat je helemaal tot rust komt en alles stress van je af kan laten glijden. Toen hij het verzoek kreeg om kamer nummer 8 van het hotel te ontwerpen kwam Ingels op het idee om een plek te maken waar niet alleen mensen kunnen verblijven, maar ook vogels.

  In 2017 ontwierp Snøhetta kamer nummer 7 voor het hotel.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel