Cellulaire structuren

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Het Natural History Museum in Abu Dhabi biedt vanaf 2025 plaats aan duizenden bijzondere en zeldzame natuurhistorische vondsten. Het museum, dat een oppervlakte van ruim 35.000 m2 beslaat, is ontworpen door Mecanoo architecten. Het conceptontwerp is geïnspireerd op rotsformaties en sluit aan bij de doelstelling van het museum om begrip en betrokkenheid met de natuurlijke omgeving te stimuleren.

  In elk onderdeel van het ontwerp van Mecanoo architecten uit Delft komen geometrische basisvormen terug die verwijzen naar cellulaire structuren. Ook water en beplanting spelen een belangrijke rol in het ontwerp; onmisbare elementen immers om te overleven in de woestijn. Naast tentoonstellingsruimtes en onderzoeksruimten biedt het museum theaterfaciliteiten en mogelijkheden om speciale evenementen te organiseren.

  Bezoekers maken in het museum een virtuele reis in de tijd van 13,8 miljard jaar. Zij ervaren de geschiedenis van de ruimte en aarde. Tevens krijgen zij de uitdaging om mee te denken over een duurzame toekomst van onze planeet. Hoogtepunt van de collectie is de wereldberoemde ‘Stan’; het vrijwel complete dinosaurus skelet van een 67 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex met een lengte van 11,7 meter.

  Centrum voor cultuur, kunst en creativiteit

  Het Natural History Museum Abu Dhabi zal verrijzen in het Saadiyat Cultural District, naast het Louvre Abu Dhabi en het in aanbouw zijnde Zayed National Museum en het Guggenheim Abu Dhabi. Hiermee ontwikkelt het Saadiyat Cultural District zich tot een van de meest toonaangevende culturele plekken ter wereld. Dit past binnen de plannen van Abu Dhabi om het emiraat te positioneren als een centrum voor cultuur, kunst en creativiteit.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel