Blik op de toekomst

 • architecture-
 • architecture-

  Eind februari opende het ‘Museum of the Future’ haar deuren. Het gebouw valt zelfs in Dubai op door de organische vormen die ontworpen zijn door Killa Design architects in samenwerking met Happold engineering consultancy. Dubai betoont eer aan de Arabische wetenschappers uit het verleden maar ook aan de jonge mensen in de Verenigde Arabische Emiraten die de techniek en wetenschap van de toekomst zullen bepalen.

  Het 77 m hoge gebouw is door de architect vormgegeven als een oog. Als symbool voor het zien van onze huidige kennis maar tevens zijn blik op de toekomst richt. Het deel dat niet bebouwd is staat voor alles wat we in de toekomst nog zullen ontdekken. Verder staat het vol met Arabische teksten die worden aangelicht door een veertien kilometer aan programmeerbare ledverlichting. Eén daarvan luidt: ‘De toekomst behoort toe aan hen die haar zich kunnen inbeelden, kunnen ontwerpen en kunnen uitvoeren. De toekomst is niet iets waar je op wacht, maar wat je creëert’.

  Vaste collectie

  De belangrijkste deel van de vaste collectie van het museum is toekomst gericht. De focus ligt op de tijd die vijftig jaar voor ons ligt en kijkt hierbij naar ruimtereizen, klimaatverandering, spiritualiteit, welzijn en gezondheid. Daarbij komen technieken aan bod als Virtual Reality, Kunstmatige intelligentie en mens-machine-interactie.

  Aan de buitenkant kenmerkt het gebouw zich door 1024 roestvaststalen panelen. Een willekeurig aantal? Zeker niet. 1024 is namelijk precies het aantal bits dat in een kilobyte zit; een eenheid van computergeheugen. Daarbij zijn de panelen door robots op maat gemaakt.

  De omgeving van het markante gebouw bestaat uit een groene heuvel, waarop meer dan honderd soorten bomen en planten groeien die water krijgen via een vernuftig irrigatiesysteem.

  https://museumofthefuture.ae

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel