Bescheiden architectuur met weervast staal voor gemeenschapscentrum

  • architecture-
  • architecture-
  • architecture-
  • architecture-
  • architecture-

    Het Je Jung-Gu Community Center in Goseong (Zuid-Korea) is een culturele ruimte die eer betoont aan het leven en de nalatenschap van de overleden mensenrechtenactivist Je Jung-Gu. 

    Het centrum ligt in een park en bestaat uit twee identieke gebouwen van één verdieping met zadeldak, het meest bescheiden type dak dat past bij een architectuur ter nagedachtenis aan een persoon die een nederig leven leidde. Het is bekleed met weervast staal. 

    De opening tussen de twee gebouwen biedt een betoverend uitzicht op het landschap. Op de binnenplaats tussen de twee gebouwen staat een paviljoen eveneens in weervast staal. Bij de ingang van de binnenplaats staat een meditatietoren.

    Overal op het terrein staan standbeelden van Je Jung-Gu, zodat bezoekers hem kunnen zien op verschillende momenten van zijn dagelijkse bezigheden. Het gebouw is ontworpen door IROJE Architects & Planners uit Seoel.

    • Aangemaakt op .

    Adressen

    België
    MediaXel
    Maria van Hongarijelaan 64
    BE - 1083 Brussel
    +32 (0)2 772 40 47
    +32 (0)2 771 98 01 (fax)

    Vertegenwoordiging Italië
    Casiraghi Global Media srl
    Via Cardano 81
    IT - 22100 Como - Italia
    +39 031261407

    Contact

    Secretariaat : Pascale Cloots

    Advertenties :

    Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

    Podcast en webinars : Lylian Kubiak

    Social Media : Vincent de Puydt

    Verantwoordelijke uitgever :
    Philippe Maters

    Social

    MediaXel bvba - © 2022 - 
    Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel