Een verbeterde interpretatie

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  13-e eeuwse stenen toren met houten dakterras

  Hugh Broughton Architects heeft de 800 jaar oude Clifford’s Tower in York, Engeland, voorzien van een houten dek. Dit ‘dakterras’, tevens een uitkijkpunt voor bezoekers, is onderdeel van een totaal project dat gericht is op het beschermen van het interieur dat in 1684 door brand werd verwoest.

  De architect werkte samen met conserveringsspecialisten Martin Ashley Architects en realiseerde in het project onder meer een vrijstaande houtstructuur. Deze bestaat uit vier houten kolommen die een dakterras met een amfitheater voor groepsactiviteiten ondersteunen. Het houten raamwerk staat op een vlotfundering die de belasting van de constructie spreidt zonder de archeologische overblijfselen onder de toren te verstoren.

  Aan de houten structuur op de eerste verdieping zijn lichtgewicht metalen loopbruggen opgehangen. Hierdoor kunnen bezoekers voorheen ontoegankelijke ruimtes betreden, zoals een kapel en een toilet gebouwd voor koning Hendrik III. De loopbruggen zijn voorzien van houten leuningen met balustrades van gaas.

  Enkele torentjes zijn gerestaureerd en bijgewerkt met wenteltrappen die de loopbrug en het dakterras met elkaar verbinden. Bestaande wenteltrappen bij de entree bieden tevens toegang tot het dak.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel