Als in een grot

Als in een grot

Veel lof op de socials, met name Instagram voor de creatie van tuinarchitect Sarah Eberle op de Chelsea Flower Show in het Verenigd Koninkrijk. In samenwerking met het kunstenaarsduo Alexander en Emma Devereux ontwierp ze een rots met watervallen, gemaakt van MDF.

De Chelsea Flower Show, die plaatsvindt in de Royal Hospital Gardens in Londen is alweer gesloten. Het is een van de grote tuinshows waar de Engelsen zo dol op zijn en die door het hele land georganiseerd worden. Er worden tal van tuinen speciaal voor ontworpen en voor de mooiste tuinen zijn prijzen te verdienen. Voor landschaps- en tuinarchitecten zoals Sarah Eberle is het een plek om hun kunnen te tonen. Zij won met haar creatie dit jaar meerdere gouden medailles, de meeste van iedereen. Het publiek geniet van de natuur en de vormen, doet kennis op over planten en tuinieren en er is ook altijd veel te shoppen, te eten en te drinken.

Voor de Ierse leverancier van MDF en OSB-plaatmateriaal Medite Smartply was het ook een gelegenheid om de robuustheid van de producten te laten zien. Het bedrijf sponsorde de tuin van Eberle, die dan ook Medite Smartply Building the Future als naam meekreeg.

Eberle koos voor een aanplant van bomen en struiken die bijna allemaal uit Ierland, thuisland van Medite, afkomstig zijn en plantte ze in een landschap dat zowel sprookjesachtig was als iets van een oerwoud weg had. Voor dat effect riep ze de hulp in van Alexander en Emma Devereux, kunstenaars die veel met materialen, technieken en ambachten experimenteren. Er werd een houten constructie gebouwd waar je als bezoeker in kon lopen, als in een grot.

De buitenzijde kreeg een bekleding van grillig gevormde en nauwgezet geschilderde platen MDF tegen elkaar aan, wat de indruk van een boomschors of ruige rotswand gaf. Bovenop werd van mdf een waterval gebouw van houten goten, het water kon vrijelijk over de huid van hout lopen zonder dat het, in ieder geval tijdens de duur van de tuinshow, er onder te lijden had.

https://zh-cn.facebook.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel