Groene muren voor fabriek in Vietnam

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Op een industrieterrein iets ten noorden van Ho Chi Minh-stad in Vietnam staat sinds kort een prachtig voorbeeld van duurzame architectuur. Een fabrieksgebouw heeft muren gekregen waar veel ruimte is voor tropische planten.

  In de Jakob Factory Saigon maken ze verschillende soorten gaas van metaal voor zowel particulier als industrieel gebruik. Een soortgelijk gaas is ook terug te zien in het ontwerp van het gebouw. In plaats van een doorsnee kolos van beton kozen het Zwitserse bureau Rollimarchini Architects en G8A Architects uit Hong Kong voor een open constructie van beton, gaas en staal.

  Bescherming

  In de muren zijn heel veel tropische plantensoorten geplaatst. Deze zorgen voor bescherming tegen regen en zon, maar laten wel frisse lucht door en zuiveren bovendien de lucht. Ook zie je dat het gebouw aan de binnenkant meer daglicht heeft. Een veel prettigere plek om te werken dan een regulier fabrieksgebouw.

  In het midden van het gebouw is een binnenplaats waar ook veel ruimte voor groen is. Hier zien we gras, verschillende soorten mos en bomen. Op de foto’s zie je dat alles nog behoorlijk nieuw is en de bomen en planten daarom nog best klein zijn, maar na een paar jaar in het Vietnamese klimaat moet deze plek helemaal een groene oase zijn.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel