27 verdiepingen hybride

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  De eyecatcher van een nieuwe wijk op het eiland Zanzibar (Tanzania) moet een hybride woontoren worden. Het gebouw dat in 2027 klaar moet zijn zal met ca 96 meter hoger zijn dan de huidige hybride recordhouder.

  Het gebouw is een ontwerp van het Berlijnse architectenkantoor OMT Architects. De Oostenrijkse houtleverancier Binderholz is er ook bij betrokken, maar één van de doelen van het gebouw is om de lokale houtproductie te stimuleren.

  Een ander doel is om de geheel nieuw te bouwen wijk Fumba Town, op het hoofdeiland Uguja van de archipel Zanzibar, een eigen landmark te geven. De wijk wordt geprofileerd als een eco-stad en is bedoeld om werknemers van internationale bedrijven naar het eiland te lokken.

  Burj Zanzibar krijgt 266 appartementen, waarvan een deel een eigen balkontuin krijgt, er komen ook gezamenlijke dakterassen met begroeiing op de lager gelegen verdiepingen van deze flat aan de Indische oceaan. Het huidige hoogste hybride bouwwerk ter wereld is Ascent in de Amerikaanse plaats Milwaukee, 86,6 meter hoog. Of dat in 2027 nog steeds het hoogste hybride gebouw zal zijn is onbekend, er zijn wereldwijd meer plannen voor hoge (hybride) houten gebouwen.

  https://omt-architects.com

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel