Gastenverblijf in Japan

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Hananashi-Goya ligt op een zacht glooiende heuvel met uitzicht op de stad Yamagata en het Zao-gebergte in het oosten. Vroeger bruiste de stad van activiteiten maar door vergrijzing en jongeren die wegtrekken, verliest de stad haar levendigheid.

  Daarom besloot een klant van Daisuke Motoki Architects een evenementengebouw te realiseren. Hier wil hij zijn ervaring in het hosten van Rakugo (traditionele Japanse komische verhalen vertellen) en andere evenementen gebruiken om de stad nieuwe energie te geven. De bezoekers zouden ‘genezing’ van de stad ontvangen. Het doel is niet alleen economische welvaart, maar ook geluk ontleend aan cultuur en natuur.

  Het gastenverblijf op de tweede verdieping is lang en loopt van noord naar zuid. De oostzijde biedt een opening om van het uitzicht te genieten. Vóór de opening bevindt zich een 4200 mm diep dek dat 730 mm boven de vloer is geplaatst. De zaal op de eerste verdieping is multifunctioneel en biedt ruimte voor gezelschappen tot vijftig personen.

  Door de hoogteverschillen en de zichtlijn, zijn bezoekers zich bewust van de bergen die al sinds de oudheid bestaan. Contrasterend is het gebouw zelf dat een sterk gevoel geeft van het stadsbeeld dat in de loop van de tijd is veranderd. De toepassing van veel hout draagt bij aan een rustige, natuurlijke sfeer.

  https://daisukemotokiarchitects.com

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel