Parijs: de SOHO’s brengen leven in de brouwerij!

De combinatie van kantoor en huisvesting is een nieuw vastgoedaanbod dat zal scoren.  De term “small office/home office” (SOHO) verwijst naar een micro-onderneming die vaak wordt beheerd vanuit een klein kantoor of thuis, of zelfs  gewoon vanachter een bureau. Vaak zijn het  managers, meestal zelfstandigen, die geen grote kantoorruimtes nodig hebben om hun activiteiten uit te voeren.

Afgestemd op de behoeften van ontwerpers en vrije beroepen zijn deze zogenaamde SOHO’s geïnspireerd op wat vroeger de werkateliers waren waar kunstenaars woonden en hun creativiteit loslieten.

In het noordoosten van Parijs, vlakbij de Porte de la Chapelle, verscheen het project SOHO Chapelle. Het werd ontworpen door twee Parijse kantoren: Jacques Moussafir Architectes en Nicolas Hugoo Architecture. Kortom, je woont waar je werkt. Bij dit herontwikkelingsproject van terreinen van de SNCF zijn de kantoorruimtes rechtstreeks verbonden met de woningen of bevinden ze zich op zijn minst in hetzelfde gebouw. Bewoners hebben de keuze of ze hun werkruimte al dan niet met hun woning willen verbinden, door middel van een optionele plaat voorzien in de ontwikkeling

Een stedelijk laboratorium

Zoals het verantwoordelijk marketingbedrijf van   SOHO  benadrukt: “Het is een formule die al in de middeleeuwen bestond toen de bakker boven zijn oven woonde. Zoals in sommige gebouwen van Haussmann waar de handelaars  boven woonden.”

Het project voor gemengd gebruik omvat twee woontorens en woningen, kantoren en winkels die verbonden zijn met het straatleven. De wijk, Chapelle International genaamd, is ook bedoeld als laboratorium voor nieuwe stedelijke trends, met name stadslandbouwprojecten en een logistiek platform dat bedoeld is om Parijs te voorzien van allerlei op korte afstand.

— 16 februari 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel