Kunst en natuur

Het wijndomein Les Davids in Zuid-Frankrijk combineert traditionele charme met hedendaagse luxe, kunst, gastronomie en een wandelparcours uitgestippeld door Bas Smets.

In een volledig ongerepte streek van de Vaucluse, aan de grens met het Regionale Natuurpark van de Luberon in Zuid-Frankrijk, ligt Les Davids: een landgoed van 320 hectare dat bewerkt wordt volgens biologische landbouwmethoden.

Het domein is sinds 2000 eigendom van de Belgische vastgoedspecialiste Sophie Le Clercq, voorzitter van CIT-Blaton en oprichter van JCX Immo. Les Davids is  uitgegroeid tot een unieke plek voor liefhebbers van gastronomie, wijn, kunst, architectuur en natuur. ​ Ze maken momenteel een 12-tal wijnen vanuit een indrukwekkend wijnhuis, maar hebben daarnaast ook olijfgaarden, een eigen bakkerij, een restaurant dat brunch, lunch en diners serveert op het overdekte terras, een keramiek-atelier én een wandelparcours uitgestippeld door Bas Smets.

In 2020 werd het nieuwe wijnhuis van Les Davids geopend, naar een ontwerp van de Franse architect Marc Barani. Het gebouw is volledig opgetrokken in houtbekist beton in dezelfde okertint als de aarde, waardoor het massieve gebouw als een soort rotsblok opgaat in de heuvel.

In 2022 stippelde de Belgische landschapsarchitect Bas Smets een uniek parcours van meer dan 2km uit. Hierbij werden nieuwe paden ontsloten om de grote verscheidenheid aan natuurlijke en aangelegde landschappen aan de rand van Les Davids te onthullen. Dat parcours wordt in de lente van 2023 voor het eerst opengesteld voor het publiek. In de loop van 2024 komen doorheen het parcours interventies van hedendaagse kunstenaars, gecoördineerd door curator Anne Pontégnie.

— 01 maart 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel