Deze ondergrondse bibliotheek is perfect voor boekenwurmen

Hoe heerlijk is het om je terug te trekken op een rustige plek met een interessant boek? Deze bibliotheek in het Japanse Kisarazu heeft alles wat je daarvoor nodig hebt.

De ondergrondse bibliotheek maakt deel uit van Kurkku Fields, een duurzaam boerderijcomplex ten zuiden van Tokio. Bij het complex horen naast de boerderijen en de landbouwgrond, ook horeca, huisjes om te overnachten en sinds kort ook deze bibliotheek. De bib is ontworpen door Hiroshi Nakamura en NAP Architects. Zij vonden het belangrijk dat de bezoekers van de bibliotheek zich onderdeel van de natuur voelen.

Afdalen

Dat is gedaan door het gebouw deels onder de grond te plaatsen. Hierdoor krijg je als bezoeker het gevoel dat je afdaalt in de natuur om daar als een soort boekenwurm op zoek te gaan naar een mooi boek. De focus van de bibliotheek ligt daarom ook op titels over duurzaamheid, planten en het verbouwen van groenten, maar er is ook verdiepend aanbod op het gebied van kunst, poëzie, filosofie en geschiedenis.

Het gebouw krijgt licht door de ramen die uitkijken op een verzonken binnenplaats en door een raam in het dak. De ronde vorm nodigt uit tot ronddwalen en wie dat doet zal ontdekken dat op meerdere plaatsen comfortabele hoekjes zijn ingericht om in alle rust iets te lezen.

— 07 maart 2023 —

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2023 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel