The Looking Glass

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  UNStudio heeft de renovatie van het winkelpand op nummer 138 van de Amsterdamse P.C. Hooftstraat voltooid en het pand voorzien van een nieuwe gevel.

  Gelegen in het hart van het Amsterdamse Museumkwartier, tussen het Museumplein en het Vondelpark, is deze straat het toonbeeld van Dutch Design, creatief erfgoed en elegantie. Geïnspireerd op de traditie van de Hollandse Meesters in de nabijgelegen kunstmusea heeft UNStudio The Looking Glass ontworpen, een unieke en onderscheidende ruimte voor een flagshipstore die een nieuwe licht werpt op het etaleren van mode.

  De façade is zowel in vorm als in functie een ode aan stoffen en textiel; de drie verdiepingshoge gebogen glaspanelen lijken als een soepele opbollende jurk naar beneden te vallen. Dit spel van glas creëert op ooghoogte openingen in de gevel die voorbijgangers een blik gunnen op de collecties.

  In een vloeiende beweging komen mode en architectuur hier samen om een ode aan de vormentaal en het ambacht van de haute-couture, waarbij esthetiek en functionaliteit volledig met elkaar in harmonie zijn. Zonder de oorspronkelijke indeling van het typisch Amsterdamse pand met de drie grote verticale ramen, uit het oog te verliezen, geeft de ‘op maat gemaakte’ architectuur van het appartement op de verdiepingen boven de winkelruimte, het gehele pand een hoogwaardige uitstraling.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel