Rust en geborgenheid in Ronald McDonald Huiskamer Nijmegen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Wonderlijke omgeving voor zieke kinderen en hun ouders in het Amalia Kinderziekenhuis

  Een warme, huiselijke plek midden in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Dat is ‘de Kiezel’, de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer. De Huiskamer is een futuristisch ogend ontwerp van zwevende kiezelstenen. De ronde, zachte vormen met olijke ogen en vrolijk interieur prikkelen alle zintuigen. Van jong en oud.

  In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer ‘de Kiezel’ geopend. Het ontwerp is van EGM architecten, het interieur van Thoben & Minten. De Huiskamer is een futuristisch ogend ontwerp van zwevende kiezelstenen. De ronde, zachte vormen met olijke ogen en vrolijk interieur prikkelen alle zintuigen. Zo zijn jonge patiënten en hun ouders even weg uit de medische omgeving.

  Huiskamer hangt als zwevende kiezelstenen tussen verdiepingen

  De Kiezel bestaat uit drie lagen, die zijn verbonden met een wenteltrap. Naast de ontvangstruimte en private kolfruimte, zijn er drie gezellige zithoeken, een speelruimte en een keuken. Hiermee biedt de Huiskamer veel verschillende plekken. EGM-architect Daniel van den Berg: “De vorm en uitstraling van dit ontwerp sluiten perfect aan bij het thema ‘Theater der Natuur’ van het Amalia kinderziekenhuis. Het is een combinatie van openheid en privacy. De Huiskamer hangt als zwevende kiezelstenen tussen twee verdiepingen in en valt op door zijn ronde vormen. Binnen zorgen vloeiende overgangen voor geborgen ruimten vol intimiteit en rust.”

  Ontwerp springt in het oog

  De Huiskamer is een onderdeel van Ronald McDonald Huis Nijmegen. Daar logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Radboudumc. Erny Boots, manager van het Nijmeegse Huis: “De nieuwe Huiskamer is een langgekoesterde wens en vervangt de drie verschillende en te kleine verblijfsruimten in het ziekenhuis. Het ontwerp springt al van ver in het oog, want bezoekers die vanaf de hoofdingang komen aanlopen, zien de kiezels van buitenaf al hangen.

  Via de hoofdentree aan het oostelijk gelegen Geert Grooteplein loop je langs brainstormruimten en het Innovation Park naar het overdekte binnenplein. Dit nieuwe atrium ligt één niveau lager en is via een ruime zit- en looptrap bereikbaar. Bij formele en informele bijeenkomsten op het plein doet de trap dienst als tribune.

  Het atrium vormt een prettige verblijfsruimte en door zijn ligging ook een vanzelfsprekende ontmoetingsruimte. De koffiebar en balkons van hoger gelegen vloeren bieden zicht op het plein. In het atrium is een lichtwerk van kunstenaar Jolanda Muilenburg opgenomen.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel