KAAN architecten ontwerpt uitbreiding Schiphol

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  In samenwerking met Estudio Lamela, ABT en Ineco zal KAAN Architecten de nieuwe terminal op Amsterdam Airport Schiphol ontwerpen. Dit gebeurt met steun van Arnout Meijer Studio, DGMR en Planeground. Het project is een mooi voorbeeld van de wijze waarop duurzaamheid op hoogwaardige wijze in een groot ontwerp is te integreren zonder duurzaamheid als uithangbord te gebruiken.

  De ruimtelijke inrichting van de nieuwe terminal van 100.500 m2, het ontwerp en de behandeling van de gevels, zijn gebaseerd op de aansluiting op Schiphol Plaza, het treinstation en mogelijke toekomstige uitbreidingen. Timo Cardol is als managing architect van KAAN Architecten intensief betrokken bij deze uitbreiding. “Ondanks de omvang van het gebouw wilden we met zo min mogelijk draagwanden en kolommen werken, maar we hebben wel met grote overspanningen te maken. Dit betekent dat je op zoek moet naar mogelijkheden ten aanzien van reductie in gewicht. Hierdoor viel voor ons de keus op de toepassing van Metal Stud wanden. Dit mede ook uit het oogpunt van flexibiliteit en snel kunnen bouwen of aanpassen.”

  Duurzaamheid

  Verder ligt er een nadruk op duurzaamheid. Zo is de toepassing van duurzame en herbruikbare materialen in dit project een nadrukkelijk opgave. De ambitieuze opdracht hierin is zelfs om 40% reeds herbruikt materiaal toe te passen.

  Speciaal voor de zojuist genoemde Metal Stud wanden ontwikkelde Gyproc Nederland dan ook de Regips A gipskartonplaten. Deze platen bestaan uit een kern van gegarandeerd 30% gerecycled gipsmateriaal met een ommanteling van 100% gerecycled karton. Deze platen voldoen tevens aan de gestelde eisen ten aanzien van brandwerendheid en geluidsisolatie.

  Materialen zoals houten vloeren op het Plateau en weelderig groen in de grote lichtputten boven het veiligheidscontrolegebied communiceren elementen van duurzaamheid die inherent zijn aan het ontwerp.

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2021 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel