De muren zitten vol verhalen

 • architecture-
 • architecture-
 • architecture-

  Kossmanndejong ontwerpt ruimtelijke verhalen voor musea, organisaties, evenementen en de openbare ruimte. Recente projecten zijn het Groote Museum in Artis Amsterdam, The Voice of Urban Nature op Floriade Expo 2022 in Almere, Growth, What is That in het Malmö Museum (SE) en Ons Land in Museum Sophiahof Den Haag.

  Kossmanndejong won met haar opdrachtgevers driemaal op een rij de prestigieuze Europese Museum van het Jaar prijs: Museum van de Geest in 2022, Naturalis in 2021 en het Stapferhaus in Zwitserland in 2020

  In Somerset (VK) heeft de ontdekking van een Romeinse villa in de grond geleid tot de bouw van een unieke culturele belevenis: het Roman Villa Museum. Hier draai je even mee in het leven van een rijke boer en landheer in het jaar 351 n.C.. En dat leven lijkt misschien wel veel meer op je eigen leven dan je zou denken. Er zijn twee delen: een museum dat over de ruïne van de villa heen is gebouwd, en Villa Ventorum, een levensgrote reconstructie van de villa. Ze brengen de bezoeker zo dicht mogelijk bij het dagelijks leven van toen.

  Welkom in het Roman Villa Museum!

  Je vindt het Roman Villa Museum op landgoed The Newt in Somerset, Engeland, waar wij al eerder The Story of Gardening en Beezantium hebben gerealiseerd. Er werd hier een bijzondere bodemvondst gedaan: gebruiksvoorwerpen, gebeenten van mens en dier en een complete Romeinse Villa.

  Na uitgebreid onderzoek werd de vondst weer toegedekt. Een deel blijft zichtbaar voor bezoekers, en hier overheen is een museum gebouwd dat gaat over het dagelijkse leven van de Romein in Groot-Brittannië. Wij ontwikkelden de tentoonstelling voor het museum turn-key.

  In het museum vergelijk je je eigen leven met dat van een Romein. Politiek, religie, landbouw en ambachten; alle aspecten van het dagelijkse leven komen aan bod. Je kunt er trouwen, bidden en handelen en ziet bijvoorbeeld hoe de laatste haarmode zich verspreidde via een portret op een munt. Romeinse geschiedenis gaat vaak over het stedelijke perspectief, maar wij vertrekken hier vanuit het platteland. De tentoonstellingsstructuur is afgeleid van Romeinse architectuur, en bestaat uit geometrische vormen, bogen en nissen. De muren zitten vol verhalen – de locatie gestuurde audiotour start automatisch als je ergens naartoe loopt.

  Naast het museum staat Villa Ventorum (villa van de wind): een reconstructie van een Romeinse villa waarvoor we een theatrale belevenis ontwikkelden met een audiotour en VR. Hier herrijst het Romeinse leven van de vierde eeuw. Villa Ventorum is bijna helemaal met originele materialen en technieken gebouwd. Ook is het de enige Romeinse villa met een operationele houtgestookte vloerverwarming ter wereld. Alles wat je ziet mag je aanraken en proberen, en is historisch onderbouwd. Hiervoor werd grootschalig onderzoek verricht in samenwerking met talloze experts en South West Heritage Trust. Dat maakt dit project wereldwijd uniek.

  Knalkleuren op de muren, een lounge- en fitness area, een spa, en keurige riolering: je zou er zo intrekken. Maar helaas, het is al bewoond! Althans, zo lijkt het. Het vuur staat nog aan, en in de keuken is er duidelijk iemand bezig met de voorbereiding van een feestmaal. Door een koptelefoon vertelt de huishoudster je over de dagelijkse gang van zaken in de villa van de landheer en in de VR-experience op het eind ben je even te gast op een feest van de lokale elite. Die Romeinen, die hadden het best goed voor elkaar!

  In samenwerking met Fiction Factory, Bruns, YIPP, Heinz Loopstra Light Design, Mansveld Techniek, Usomo, Redrum, Public Agency, Lucy Yago, Frank Siera, Joost van der Spek, Made by Mistake, South West Heritage Trust, Clivden Conservation, Wessex Archaeology en vele anderen.

  https://kossmanndejong.nl/

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Podcast en webinars : Lylian Kubiak

  Social Media : Vincent de Puydt

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2022 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel