Architectuur die ondersteunt en stimuleert

  • architecture-
  • architecture-
  • architecture-
  • architecture-
  • architecture-

    Hoofdgebouw Radboudumc - het nieuwe gezicht van de duurzame campus (NL) van EGM architecten

    De ingebruikname sluit een transitie naar een nieuwe zorgcampus na ruim 30 jaar af. In het 11 verdiepingen tellende gebouw – met een vloeroppervlak van circa 46.000 m² – is met veel daglicht en uitzicht, een groene en gezonde zorgomgeving verwezenlijkt. Waar ontmoeten, samenwerken en kennisdelen centraal staan. Hier komt de missie van het Radboudumc tot leven: duurzaam samenwerken voor persoonsgerichte zorg met impact op de volksgezondheid.

    Radboudumc heeft als missie voorop te lopen in het vormgeven van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Daarvoor leent het nieuwe hoofdgebouw zich bij uitstek. Juist ook in samenwerking met recente andere renovaties en nieuwbouw van EGM architecten, is het hoofdgebouw de aanzet tot de groene campus en luidt deze een duurzaam en toekomstgericht tijdperk in. De heldere structuur van het hoofdgebouw met strategisch geplaatste ondersteunende en logistieke ruimten, slim aanpasbare audiovisuele punten en de inpassing van technologische innovaties bieden de benodigde indelingsvrijheid voor verschillende specialismen. Dit onderscheidende, adaptieve vermogen is de basis voor een prettig, duurzaam en blijvend gebruik. Het zorgt er ook voor dat specialisten vanuit verschillende professies zich welkom en op hun gemak voelen. Met als resultaat: het verlenen én ontvangen van persoonsgerichte en innovatieve zorg, nu en in de toekomst.

    De architectuur van het nieuwe hoofdgebouw is een moderne vertaling van de Bossche School-stijl, waarin de karakteristieke eigenschappen van het Radboudumc duidelijk resoneren: het humanisme, de menselijke maat, de verbinding met de natuur en de ‘eigen’, passend bij de plek (couleur locale). De vertrouwde en authentieke architectuurvorm ondersteunt de identiteit van het Radboudumc en sluit aan op de bestaande monumentale gebouwen – in Bossche School-stijl – op het campusterrein. Het ingetogen ontwerp is afgestemd volgens de ideale maatverhouding, gebaseerd op de gulden snede. Alhoewel enkele verdiepingen de omvang hebben van een voetbalveld, voelt het nergens groot aan; eerder rustgevend en vertrouwd. De maatverhoudingen, een heldere ruimtelijke opbouw en route, dragen daadwerkelijk bij aan het welzijn en de gezondheid van de zorgverleners en patiënten.

    Altijd licht, altijd zicht

    Veel daglicht, overal uitzicht op de eigen binnentuin en verrassende doorkijkjes maken elke ruimte prettig. Werken en verblijven in natuurlijk licht – de hele dag door – ondersteunt het bioritme en is cruciaal voor lichamelijk en geestelijk herstel. Het centrale atrium over zeven verdiepingen zorgt voor daglicht in het hart van het gebouw. Volwassen bomen en groene planten halen de natuur naar binnen. De getrapte polipleinen, ontvangstgebieden en het restaurant liggen achter een glazen gevel, die zich in één beweging omvouwd tot glazen kap. Zo wordt de natuur voel- en tastbaar. De dynamische lichtscharkeringen spelen een essentiële rol in het gebouw voor een prettig en gezond verblijfsklimaat.

    www.egm.nl/architecten

    • Aangemaakt op .

    Adressen

    België
    MediaXel
    Maria van Hongarijelaan 64
    BE - 1083 Brussel
    +32 (0)2 772 40 47
    +32 (0)2 771 98 01 (fax)

    Vertegenwoordiging Italië
    Casiraghi Global Media srl
    Via Cardano 81
    IT - 22100 Como - Italia
    +39 031261407

    Contact

    Secretariaat : Pascale Cloots

    Advertenties :

    Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

    Podcast en webinars : Lylian Kubiak

    Social Media : Vincent de Puydt

    Verantwoordelijke uitgever :
    Philippe Maters

    Social

    MediaXel bvba - © 2022 - 
    Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel