De groene stad

De groene stad

Unieke groenprojecten in de stad in beeld

Uitzichten vol beton en overvolle steden die steeds verder uitdijen: nooit was er méér behoefte aan groen in onze steden. Een incidentele verticale tuin of daktuin is echter niet meer voldoende. Aan de hand van zeventig internationale projecten – sommige voltooid, andere in aanbouw en weer andere conceptueel – kijkt De groene stad naar de steeds inventievere manieren waarop architecten en designers de natuur integreren in gebouwen en de stedelijke omgeving.

Wat kun je doen met een wolkenkrabber, het onnatuurlijkste soort gebouw, dat voorlopig echter niet uit onze steden is weg te denken? Wat zijn de alternatieve plekken voor natuur in dichtbebouwde gebieden zonder ruimte voor traditionele parken? Kan beton plantvriendelijk zijn? Wat volgt er op groengevels en groendaken? Kan begroeiing mobiel zijn?

Hoever kunnen we het concept ‘stedelijke natuur’ doortrekken? Hoe zouden we ons daarbij voelen? En hoe gaat het onze steden transformeren en, uiteindelijk, onszelf?

De groene stad laat zien hoe architecten en designers op steeds inventievere manieren de natuur integreren in gebouwen en de stedelijke omgeving.

  • Gewicht   1.669 kg
  • Afmetingen  24 × 31 cm
  • Aantal pagina's  256, paperback
  • Auteur  Anna Yudina
  • Uitgeverij Terra
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel