CHANTIER / WERF - AgwA architecten

CHANTIER / WERF - AgwA architecten

AgwA toont ‘work in progress’: uitvoering als een werkwoord. Een verzameling aan verzamelde afbeeldingen. Zonder een noodzakelijke orde of sequentie. Vergroot en vervolgens opnieuw ingezoomd. Maar momenten die op dat moment gevisualiseerd moesten worden. Misschien alleen om als getuige te dienen. Misschien uiteindelijk als een onbezwaarde catalogus waarvan alleen dit of dat later echt zal worden begrepen. Of zelfs echt zal worden gebruikt.

Agwa maakt werk van ‘work in progress’: uitvoering als context. Het feit dat al deze afbeeldingen worden verzameld is niet vreemd. Niet vreemd op zichzelf noch van zichzelf. Maar ook niet vreemd van AgwA zelf. Het werk zelf, van AgwA. In toenemende mate situeert het werk het idee van wat een gebouw echt is. Hoe het is gemaakt. Of, liever gezegd, hoe het werkelijk is gemaakt. — Jan De Vylder

AgwA architecten AgwA is een Brussels architectuur bureau. De projecten van AgwA architecten focussen zich voornamelijk op publieke infrastructuren en gebouwen voor collectiviteit in België. Hierbij zijn reconversie projecten in een complexe stedelijke context overheersend aanwezig. In deze beladen omgeving streeft AgwA naar heldere ruimtelijke incisies die op eenvoudige wijze gebouwd kunnen worden. Om dit te bekomen, zijn de interne middelen van architectuur fundamenteel. Structuren, bouwmaterialen, welvoorziene ruimtelijke systemen en een precieze contextuele positionering vormen de essentie van hun ontwerpstrategieën. Hun architectuur is terzelfdertijd alledaags als uitzonderlijk.

Chantier is een subjectieve verzameling aan afbeeldingen van AgwA‘s werven. Het demonstreert een suggestieve reis door de gerealiseerde en lopende projecten van het bureau in de afgelopen 12 jaar en onthult het materiële onderzoek, de tektoniek en de confrontaties met bestaande structuren. Twee teksten door Jan De Vylder (architecten de vylder vinck taillieu, Gent) en Tom Emerson (6a architects, Londen), begeleiden de afbeeldingen van AgwA, Delphine Mathy, Filip Dujardin, Antoine Espinasseau and Séverin Malaud.

Chantier werd uitgebracht op donderdag 10 oktober.

architecture 02 f2

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel