ROA brengt boek uit met zijn mooiste werk

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  De Belgische kunstenaar ROA brengt overal op de wereld prachtige muurschilderingen aan van lokaal voorkomende dieren. Hij doet dit in een zeer kenmerkende stijl, waarbij hij vrijwel geen kleur gebruikt. De mooiste werken zijn nu samengebracht in het boek Codex.

  Samen met uitgeverij Lannoo is er een mooi boek gemaakt met maar liefst 352 bladzijden. Hierin zie je vooral heel veel foto’s van het werk van ROA, onderverdeeld in vier hoofdstukken, waarin respectievelijk Eurazië, Afrika, Amerika en Oceanië centraal staan. De foto’s zijn voorzien van essay’s en teksten van RJ Rushmore, Lucy R. Lippard, Johan Braeckman, Gwenny Cooman, Robert R. Williams en Kathy De Nève.

  Interactie

  Het mooie aan het werk van ROA is dat het altijd meerdere lagen heeft. Allereerst is het werk van de anonieme kunstenaar uit Gent heel mooi om te zien. De dieren zijn heel gedetailleerd en gaan vaak de interactie aan met de omgeving. Kijk maar eens naar de alligator hierboven en de manier waarop zijn staart op de brandtrap ligt.

  Waarschuwing

  Daarnaast toont ROA de mensen in de stad de dieren die ook de omgeving wonen, maar vaak met uitsterven worden bedreigd. De muurschilderingen zijn daarom ook waarschuwingen. Bij veel werken zie je ook dat de dood op de loer ligt. Soms is dat de pose van het dier of de blik in de ogen en in enkele gevallen zie je slechts een skelet in plaats van het dier zelf.

  Codex van ROA is online te bestellen bij Uitgeverij Lannoo.

  www.lannoo.be

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Vertegenwoordiging Italië
  Casiraghi Global Media srl
  Via Cardano 81
  IT - 22100 Como - Italia
  +39 031261407

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Verantwoordelijke uitgever :
  Philippe Maters

  Social

  MediaXel bvba - © 2023 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel