MEMORY & MOMENTS / MÉMOIRE & MOMENTS 

MEMORY & MOMENTS / MÉMOIRE & MOMENTS 

Onder de titel " MEMORY & MOMENTS / MÉMOIRE & MOMENTS " verschijnt een tweetalige editie (engels/frans), over het werk van Kristoffel Boghaert. Deze monografie bevat een voorwoord van Paul Robbrecht, een essay van William Mann en presenteert 10 projecten met teksten van Cécile Vandernoot en fotografie van Kristien Daem, Hilde D’haeyere en Corentin Haubruge. 

In 2019 werd Kristoffel Boghaert laureaat van de 5-jaarlijkse Pierre Carsoel architectuurprijs van de Koninklijke Academie van België, voor zijn project van de nieuwe columbaria, strooiweiden en urnenvelden op de historische parkbegraafplaats Schoonselhof in Antwerpen. Het juryrapport sprak over de balans tussen een ingehouden expressie en een grote gevoeligheid. Deze prijs was de definitieve stap om een boek samen te stellen, niet alleen over het langlopende project Schoonselhof, maar ook over een selectie andere projecten waaronder de verbouwing van bakstenen industriepanden aan de Dampoort in Gent. Naast het voorwoord van Paul Robbrecht en het essay 'Elemental Landscapes' van William Mann, worden ook een 10-tal projecten beschreven door Cécile Vandernoot en in beeld gebracht door Kristien Daem, Hilde D’haeyere en Corentin Haubruge. 

Architectuur overspant de memorie van de tijd en het concrete moment. Woorden worden uit het geheugen gehaald, een beeld is een fragment van de tijd. De auteurs nemen de lezer mee in hun verhaal terwijl de fotografen momenten tonen verspreid over jaren en doorheen verschillende seizoenen. Deze woorden en beelden, deze "memory & moments" vinden hun neerslag in het boek. 

MEMORY & MOMENTS / MÉMOIRE & MOMENTS [ architecture Kristoffel Boghaert ] 

  • tweetalige uitgave (engels/frans) 
  • auteurs : Paul Robbbrecht, William Mann, Cécile Vandernoot, Kristoffel Boghaert 
  • fotografie : Kristien Daem, Hilde D’haeyere , Corentin Haubruge 
  • formaat 240 x 330 mm, 64 pag, kleur ISBN 978946407961 
  • verkoopprijs 27 €
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel