Superstudio Migrazioni

Superstudio Migrazioni

Online presentatie van de tentoonstellingscatalogus met Emmanuelle Chiaponne-Piriou, Beatrice Lampariello, Gabriele Mastrigli, Véronique Patteeuw and Pierre Vanni.

De rijke selectie aan beelden, werken en documenten in Superstudio Migrazioni draagt de mogelijkheid van meerdere lezingen en interpretaties in zich van de intellectuele, architecturale en poëtische migraties van de groep. Het eerste boek is een bundeling van kritische essays en interviews met drie vooraanstaande figuren uit de architectuur die de afgelopen 50 jaar in nauw contact stonden met Superstudio; door hun persoonlijke en theoretische loopbaan onder de loep te nemen, tonen deze verschillende stemmen de grote invloed van de kleine groep, en brengen ze deze 'reis naar de hogere regionen van de rede' tot leven. Het tweede boek stelt een thematische reis door het werk voor: het toont de rijke iconografie aan de hand van een reeks begrippen uit het vocabulaire van Superstudio. 

Ze onthullen de rijkdom van de projecten en de beelden die in de loop van de actieve jaren van de groep zijn geproduceerd, en die verder gaan dan het verhaal dat in enkele quasi-iconische fotocollages vervat zit. Het laatste boek presenteert eerder onuitgegeven brieven uit het archief van Adolfo Natalini. De uitwisselingen tussen de leden van Superstudio en de brieven aan vooraanstaande architecten uit de tweede helft van de twintigste eeuw vormen een collectieve autobiografie waarin de architectuur en het leven steeds meer samenvallen.

  • WETENSCHAPPELIJKE DIRECTIE: Emmanuelle Chiappone-Piriou
  • UITGAVE: CIVA en Verlag der Buchhandlung Walther und Franz König
  • TEKSTEN: Emmanuelle Chiappone-Piriou, Beatrice Lampariello, Gabriele Mastrigli, Frédéric Migayrou
  • CATALOGUS INTERVIEWS: Véronique Patteeuw - Rem Koolhaas, Aurélien Vernant - Bernard Tschumi, Yûki Yoshikawa - Hiromi Fujii
  • PUBLICATIE 7 December 2020
  • TAAL: NL, FR, EN, IT
  • AANTAL PAGINA'S: 400 (114 B/W, 140 coloured images)
  • EAN 978-3-96098-888-5

www.facebook.com

superstudiomigrazioni

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel