MAD opent deuren in Brussel

Pin It

MAD opent deuren in Brussel

Het nieuwe gebouw is gelegen tussen de Nieuwe Graanmarkt en de Papenvest, recht in het hart van Brussel.

De nieuwe stek luidt een nieuw hoofdstuk in voor MAD Brussels. Vanaf nu kan het al zijn activiteiten samenbrengen onder één dak. Niet alleen staat MAD nu als incubator aanstormend designtalent met raad en daad bij, het nieuwe gebouw herbergt ook multifunctionele werkruimtes en unieke ontmoetingsplekken. Het moet een plek zijn die uitnodigt tot creativiteit en onverwachtse maar productieve ontmoetingen, om zo bij te kunnen dragen aan de creatieve uitstraling van Brussel. Ook omvat het nieuwe gebouw een grote openbare ruimte voor onder meer modeshows en tentoonstellingen.

De vereniging van architecten naar meer welzijn V+ en de designers van Rotor hebben de jury overtuigd door een eenvoudig en krachtig concept: in plaats van het vorige gebouw te vernielen heeft het team gekozen om het te waarderen.

De volumes werden bewaard en verfraaid, terwijl de zeldzame afbraken met chirurgische precisie werden uitgevoerd. De interieur afwerkingen – allemaal ontworpen rond de kleur wit - combineren met fantasie een brede variëteit van materialen, texturen en eclectische ontwerpen. Eigenaardig genoeg is het de accumulatie van heterogene witte elementen die de harmonie tussen de verschillende zalen creëert. De daardoor ontstane ruimtes spelen met de codes van de "white box" zonder te lijden aan een steriele atmosfeer.

http://www.tendens.tv/2017/02/mad-brussels/

  • mad-brussels--

    mad-brussels--

  • mad-brussels--

    mad-brussels--

  • mad-brussels--

    mad-brussels--