Extraordinary Homes

Extraordinary Homesa

Afgelopen jaar zond de Britse omroep BBC de serie Extraordinary Homes uit.

In de aflevering ‘Underground’, die zoals de titel doet vermoeden over ondergrondse huizen gaat, komen twee woningen met een Nederlands tintje voorbij. Het gaat om Villa Vals in Zwitserland en Dutch Mountain in het Goois Natuurreservaat nabij Huizen.

Eerstgenoemde huis betreft de Zwitserse vakantiewoning van architect Bjarne Mastenbroek (SeARCH), die hij samen met Christian Müller ontwierp. De uit beton, steen en hout vervaardigde villa uit 2009 is ‘ingegraven’ in een berg in het dorp Vals. De woning telt vier slaapkamers en is ingericht met modern Nederlands en Zwitsers meubilair.

De uit 2011 stammende woning Dutch Mountain is ontworpen door denieuwegeneratie architecten, dat vier jaar geleden werd opgesplitst in de bureaus krft en Oomen Ontwerpt. Het half ondergrondse huis is voorzien van allerlei duurzame toepassingen, zoals gerecyclede bouwmaterialen en zonnepanelen op het dak die een bijdrage leveren aan de energievoorziening.

De serie Extraordinary Homes is in zijn geheel terug te bekijken op Netflix. Ook zijn er afleveringen terug te vinden op YouTube, zoals de bovenstaande.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel