Transparantie in Apple hoofdkantoor kent ook nadelen

Transparantie in Apple hoofdkantoor kent ook nadelen

Wijlen Steve Jobs wilde het zo. Een futuristisch Apple hoofdkantoor met zoveel mogelijk glas. Hij vergat één ding.

Wie continu voorovergebogen met zijn iPhone loopt ziet die glazen deuren en wanden niet. Apple komt pleisters tekort, zo schrijft het AD op haar website.

Het ontwerp van Foster + Partners, het Apple Park, door Jobs vergeleken met een geland ruimteschip, opende vorig jaar al, maar pas de afgelopen maanden is het gros van de 14.000 medewerkers er gehuisvest. Het enorme hoofdkantoor in de vorm van een cirkel wordt gelauwerd als architectonisch hoogstandje. Maar al op de eerste dag knalden zeven Apple-medewerkers tegen de glazen deuren en wanden op. Twee keer werd zelfs een ambulance opgeroepen, al bleek dat achteraf niet nodig. Amerikaanse media melden dat het personeel uit lijfsbehoud gele Post-It briefjes op de glazen wanden plakt. Dat is tegen het zere been van de Apple top. De plakbriefjes worden resoluut verwijderd omdat ze het design van het gebouw geweld aandoen.

Hoeveel mensen er inmiddels een bloedneus of erger opgelopen hebben in het pand is niet bekend. Apple verbiedt personeel om ook maar iets te vertellen aan de buitenwereld wat met het werk te maken heeft. En het bedrijf zelf weigert ieder commentaar.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :
  (nl)
  (fr)

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel