UHASSELT

architecture 03 ful

Postgraduaat ‘building beyond borders’

Vanaf academiejaar 2018 – 2019 richt de faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt het postgraduaat ‘Building Beyond Borders’ in.

Met het gloednieuwe postgraduaat gaat de faculteit Architectuur en kunst voluit voor de ondersteuning van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en voor de bevordering van Global Citizenship. Deelnemers kunnen hun professional skills inzake duurzaam bouwen en hun beeld/visie aangaande sociale verantwoordelijkheid en interculturaliteit verrijken door duurzame architectuurprojecten in het buitenland te verkennen en te realiseren. Binnen real-life projecten worden innovatieve oplossingen en/of toepassingen ontwikkeld en in uitvoering gebracht.

Design/Build

Elk jaar wordt in een land/regio in ontwikkeling een maatschappelijk relevant bouwproject ontworpen en gebouwd. Hierbij zal de plaatselijke gemeenschap maximaal betrokken zijn. Als pilootproject van het postgraduaat zal tijdens 2018 – 2019 een vrouwenhuis gerealiseerd worden in het kleine plattelandsdorp Ouled-Merzoug in Marokko. In dit vrouwenhuis zullen vrouwen de gelegenheid hebben om kennis op te doen, om ervaringen uit te wisselen, en om duurzame producten maken. Met dit project wil ‘Building Beyond Borders’ duurzaam bouwen en wonen in de regio stimuleren, en de positie van de vrouw in het landelijke deel van Marokko versterken.

https://www.youtube.com/watch?v=COxhGO_f9XA

 

  • Aangemaakt op .

Adres

Alsembergsesteenweg 842
1180 Ukkel (BE)
Belgium

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties : Bea Buyse

+32 (0)477 77 93 68

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social

facebook

pinterest

Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2018