MVSA + Stefano Boeri wint MIPIM Future Projects Award

architecture 02 f

Het project dat in Utrecht zal worden gebouwd bestaat uit twee negentig meter hoge torens. In het complex komen woningen, kantoren en publieke faciliteiten.

De ambities voor de gevel zijn bijzonder, de architect belooft voor de eerste toren een groene gevel die 5.4 ton CO2 per jaar absorbeert. In de tweede toren komt een groot groen atrium.

Het jurypanel gaf het volgende commentaar: “Door biodiversiteit naar de stad te brengen, wil het complex het centrum worden van een gezond stadsdeel. De eerste toren, ontworpen door Stefano Boeri, behandelt de natuur als een essentieel element in de architectuur. De andere door MVSA is extravert, smeedt verbindingen tussen de natuur aan de binnen- en buitenkant van het gebouw.”

Verbinding met natuur

De jury schrijft dat de verbinding tussen stad en natuur een opvallende factor was bij de winnende inzendingen. De prijswinnaar in de categorie Hotel & Leisure is bijvoorbeeld Tropicalia. Het hotel ontworpen door Coldefy & Associés omvat een dubbele koepel van 20.000 vierkante meter. In de koepel bevindt zich een tropisch bos, waterval, zwembad voor Amazone-vissen naast een auditorium, een restaurant, de hotelkamers en een laboratorium.

De MIPIM / The Architectural Review Future Project Awards is dit jaar in samenwerking met MIPIM, het jaarlijkse vastgoedfestival in Cannes. Het evenement trekt rond de 20.000 internationale bezoekers. Aan 21 projecten verdeeld over zestien categorieën is een prijs uitgereikt. De prijsvraag focust zich op onderscheidende in niet-gerealiseerde of onvoltooide projecten. De jury let daarbij op de impact die de projecten op de omliggende gemeenschap zullen hebben.

De juryvoorzitter is dit jaar de hoofdredacteur van Architectural Review Paul Finch.

(Bron : www.dearchitect.nl)

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel