Bouw Sluishuis Amsterdam van start

architecture 01 f

Deze week start de bouw van het woonproject Sluishuis in de opkomende wijk IJburg in Amsterdam.

Architectenbureau BIG, onder leiding van Bjarke Ingels, heeft samen met de architecten van Barcode het ontwerp van Sluishuis gecreëerd. Het biedt plaats aan ca. 442 koop- en huurappartementen. De locatie in het water vormt de schakel tussen het stedelijke havengebied en het historische centrum van Amsterdam; een spectaculaire blikvanger voor de hoofdstad.

De ligging van het Sluishuis tussen de dichtbebouwde stadskern enerzijds en de open landschappen aan de rand van Amsterdam anderzijds, zorgt voor een complexe omgeving in de nabijheid van zowel grote structuren als kleinschalige bebouwing. Het gebouw zal herleven door twee transformaties die het idee van wonen op het water uitdragen en ervoor zorgen dat het gebouw anders lijkt vanuit elk oogpunt. In de richting van het water wordt het gebouw verhoogd, zodat er een grote opening gevormd wordt die water van het Ijmeer tot op het binnenplein laat stromen. Dit optimaliseert de inval van daglicht en garandeert een mooi uitzicht voor de appartementen aan de binnenzijde van het complex. Het gebouw wordt trapsgewijs lager in de richting van de stedelijke wijk IJburg, zodat er een natuurlijke overgang ontstaat naar de kleinschaligere bebouwing in de omgeving.

Met het ontwerp is groots ingezet op ambitieuze duurzaamheidsparameters. De residenties zullen sociale duurzaamheid in de buurt verhogen door de impact op het milieu tijdens de werken te verlagen, de CO2-uitstoot te limiteren en door hernieuwbare materialen te gebruiken tijdens het bouwen.

https://www.youtube.com/watch?v=vVuGggzGpLo

architecture 01 f2

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel