‘La Casa del Desierto’ schittert in seizoen vijf van de serie Black Mirror

architecture 02 f

De beroemde en bekroonde Britse televisieserie Black Mirror van Charlie Brooker, die wordt gestreamd via het populaire Netflix, maakt gebruik van ‘La Casa del Desierto’ van Guardian Glass in een van zijn nieuwe mind-bending afleveringen van het vijfde seizoen van de serie.

‘La Casa del Desierto’ (Het Woestijnhuis) staat in Gorafe, Granada (Spanje) en is te zien als een ideale plaats om te ontsnappen aan de verbonden wereld in het plot van aflevering 2, “Smithereens”, met Topher Grace, een van de hoofdrolspelers in onder meer Spider Man 3.

De aflevering is afgelopen zomer in twee volle draaidagen opgenomen. Het productie- en opnameteam keek twee dagen lang vol interesse naar het huis: met zijn meerdere perspectieven en focuspunten waren zowel de productieassistenten als de cameramensen erdoor betoverd.

‘La Casa del Desierto’, een baanbrekend project op het Iberisch Schiereiland, is een intiatief van Guardian Glass. Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerkingsverband tussen een groot team van ervaren architecten, onder leiding van Spela Videcnik van OFIS Architects, glasspecialisten en ingenieurs van Guardian Glass en energieconsultants van Akt II en Transsolar. Het doel was om zijn glasoplossingen in de meest extreme weersomstandigheden te testen en zo het belang aan te tonen van de keuze van de juiste glassoort voor de ramen van elk huis.

Dit atypische, unieke huis is al diverse keren gebruikt als filmlocatie voor film- en reclameproducties, modereportages en fotojournalistiek. Hierbij werd het door grote producenten, bedrijven en merken bestempeld als een bijzondere locatie waarmee ze in staat waren hun doelgroepen te bereiken en inspireren.

Black Mirror, voor het eerst uitgezonden in 2011, is een Britse reeks sciencefictionverhalen in de vorm van losse afleveringen die een verontrustende en duistere toekomst schetsen die realiteit kan worden bij misbruik of verkeerd beheer van de grootste technologische innovaties van nu. De serie is onder meer bekroond met een Emmy Award, een Peabody Award en een British Academy Television Craft Award en heeft inmiddels overal ter wereld miljoenen fans en volgers.

Black Mirror

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel