Brug over beroemde waterval

architecture 02 f

Architect Carl-Viggo Hølmebakk

Brug over beroemde waterval

De Vøringsfossen is een van de mooiste en beroemdste watervallen van Noorwegen. Sinds kort kun je deze waterval vanuit een heel nieuw gezichtspunt bekijken, want er is een brug boven de Vøringsfossen gebouwd.

Met de brug is er een verbinding gemaakt tussen twee populaire uitkijkpunten: Fossatromma en Fossli. Voor de aanleg van de brug kozen bezoekers vaak voor één van deze plekken, maar nu is het dus mogelijk om de Vøringsfossen van alle kanten te bewonderen. De brug voegt er zelfs het misschien wel mooiste uitzicht aan toe.

Vanwege het hoogteverschil van 16 meter tussen beide kanten van de kloof is het geen rechte brug geworden, maar moeten bezoekers onderweg 99 traptreden nemen. De ingenieuze brug is ontworpen door architect Carl-Viggo Hølmebakk in opdracht van de Nasjonale Turistveger die alle toeristische routes in Noorwegen beheert.

47 meter

De brug bestaat uit 7 onderdelen, die met een kraan op hun plek zijn gezet en ter plekke met elkaar zijn verbonden. Met grote stevige bouten is de constructie vastgezet aan de rotswanden. In totaal is de Vøringsfossen step bridge 47 meter lang. Met de realisatie van de brug is het project om het gebied rondom de waterval beter toegankelijk te maken afgerond.

De Vøringsfossen ligt halverwege Oslo en Bergen en is een van de populairste trekpleisters van het land. Met een vrije val van het water van 145 meter en een totale hoogte van 182 meter is het een van de hoogste watervallen van Europa.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Vertegenwoordiging Italië
Casiraghi Global Media srl
Via Cardano 81
IT - 22100 Como - Italia
+39 031261407

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Podcast en webinars : Lylian Kubiak

Social Media : Vincent de Puydt

Verantwoordelijke uitgever :
Philippe Maters

Social

MediaXel bvba - © 2022 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel