De eerste drijvende stad

architecture 03 f

Het bijzondere aan de drijvende stad Blue Estate Island is, dat het hele eiland (wo)men-made is. Het staat op hoogwaardige betonnen modules van 1500 bij 1000 meter en is de eerste drijvende stad ter wereld. Het is de bedoeling dat er in deze 15.000 mensen gaan wonen. Zie jij jezelf al zitten?

Een echte stad

De stad is dan (nog) niet heel groot. De oppervlakte is ongeveer de helft van Monaco. Toch heb je er alles wat je van een stad mag verwachten. Scholen, een ziekenhuis en er is ook genoeg ruimte voor bedrijven om zich te vestigen. Daarnaast is er ook op het gebied van ontspanning genoeg te doen. Zo heb je er winkels, nachtclubs en luxe restaurants voor een mooie avond. Een voordeel van wonen op Blue Estate Island is dat je als inwoner nergens belasting voor hoeft te betalen, je houdt dus mooi wat over voor die leuke avondjes.

Internationaal en een duurzaam eiland

De mensen achter het project willen met de drijvende stad een voorbeeld stellen van hoe een duurzamere samenleving eruit kan zien. Op het eiland wordt er dan ook alleen gebruik gemaakt van herwinbare energiebronnen, zoals zonne-energie. Hierdoor is de stad schoon en eco-vriendelijk. Daarnaast streven de makers er ook naar om van dit eiland een inclusieve samenleving te maken. Iedereen is dus welkom, ongeacht waar je vandaan komt.

www.theblueestate.com

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel