Skip to main content

Europese editie van de Tegelwedstrijd gelanceerd

De editie 2024 van de Ceramics of Italy Tile Competition, de internationale architectuurprijs georganiseerd door de Italiaanse keramische industrie en Cersaie om de beste architecturale werken met Italiaanse keramische oppervlakken te erkennen, is nu van start gegaan.

Deze editie van de wedstrijd staat open voor alle ontwerpprofessionals die projecten hebben uitgevoerd in Europa met behulp van Italiaanse keramische oppervlakken geproduceerd door bedrijven die gemachtigd zijn om het Ceramics of Italy-handelsmerk te gebruiken en die zijn voltooid tussen 1 januari 2020 en 29 februari 2024. Deelnemen aan de wedstrijd is eenvoudig en gratis.

Vijf categorieën

Ontwerpprofessionals die willen deelnemen, moeten zich online registreren op www.tilecompetition.com tegen 31 mei 2024. De wedstrijd is onderverdeeld in vijf categorieën: Woonruimte, Niet-woonruimte, Stedelijk Ontwerp, Ontwerp en Nieuwe Toepassingen, en Studenten.

Internationale jury

Een internationale jury zal de ingediende projecten beoordelen op basis van hun creativiteit, functionaliteit, esthetische aantrekkingskracht, duurzaamheid en gebruik van keramische oppervlakken. De jury staat onder leiding van Louisa Hutton (architect en oprichter van het in Berlijn gevestigde bureau Sauerbruch Hutton) en bestaat uit Domitilla Dardi (historica en designcurator bij MAXXI in Rome), Luca Molinari (architect en hoogleraar Architectuurtheorie en -ontwerp aan de Universiteit van Campanië), Steve Clem (architect bij het bureau TVS met vestigingen in Atlanta en Tampa) en Emilio Mussini (voorzitter van de Commissie Promotieactiviteiten en Beurzen van Confindustria Ceramica).

De prijsuitreiking van de Ceramics of Italy Tile Competition 2024 zal plaatsvinden tijdens Cersaie, de Internationale Tentoonstelling van Keramische Tegels en Badkamerinrichting (Bologna, 23-27 september), op donderdagmiddag 26 september 2024.

— 07 May 2024 —