Bouw nu Bijna-Energieneutraal (BEN) met Recticel Insulation

 • Eurofloor-Xentro

  Eurofloor-Xentro

 • Eurowall-Xentro

  Eurowall-Xentro

 • recticel-BEN-wonen-

  recticel-BEN-wonen-

  Hoewel pas vanaf 2021 elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moet zijn, voldeden in 2016 maar liefst 52% van de woningen waarvoor een bouwaanvraag werd ingediend al aan de BEN-normen. Volkomen terecht! Want waarom zou u tot 2021 wachten als de huidige technologieën het perfect haalbaar en betaalbaar maken om nu al te ontwerpen volgens de BEN-normen? Voor de bouwheer is het zeker interessant: de energiefactuur verlaagt en later is zijn/haar woning meer waard. Bovendien zijn er heel wat financiële stimuli. Ontdek alles over BEN-bouwen op www.IedereenBEN.be.

  Heeft u als architect een BEN-woning gebouwd? Vul de projectfiche in op iedereenBEN.be en misschien prijkt uw woning binnenkort ook tussen de voorbeeldprojecten.

  https://www.iedereenben.be/invulfiche.php

  6 voorwaarden voor BEN

  In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Dat is een gevolg van de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen, afgekort als EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). In Vlaanderen wordt een nieuwe woning of een nieuw appartement als BEN bestempeld als aan 6 voorwaarden wordt voldaan:

  1. 1. het E-peil is lager of gelijk aan E30,
  2. 2. het S-peil is lager of gelijk aan S31,
  3. 3. elk van de constructiedelen voldoet aan een specifieke Umax-eis,
  4. 4. de oververhittingsindicator is kleiner dan 6.500 Kh,
  5. 5. de woning beschikt over ventilatievoorzieningen zoals vermeld in bijlage IX van het Energiebesluit van 19 november 2010,
  6. 6. en de energie komt grotendeels van een systeem voor hernieuwbare energie dat beantwoordt aan welbepaalde kwalitatieve en kwantitatieve voorwaarden.

  Bouw nu al BEN met Recticel Insulation

  Om de BEN-eis te behalen, zorgt u in de eerste plaats voor een goed geïsoleerde bouwschil. Met een doordachte isolatie beperkt u de energievraag en zorgt u voor minder uitstoot van broeikasgassen. De energie die u dan nog nodig heeft, kunt u duurzaam opwekken. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen verdient u terug dankzij lagere energiefacturen. Een BEN-woning is ten slotte ook een stuk comfortabeler: u ervaart geen tocht en er is bijna geen warmteverlies.

  De isolatieoplossingen van Recticel Insulation zijn ideaal om een BEN-woning te bouwen. Zo is er Eurowall® Xentro® spouwisolatie en Eurofloor Xentro® vloerisolatie, met een extreem goede isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Meer weten over isoleren met Recticel Insulation? Surf naar www.recticelinsulation.be

  recticel insulation logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel