In Kortrijk XPO staat ARCHITECT@WORK al voor de negende keer op de agenda

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Terwijl in Kortrijk XPO al voor de negende keer ARCHITECT@WORK op de agenda staat, breidt het concept internationaal verder uit. Dit jaar trekt het totaalevenement voor het eerst naar Oslo en zijn er extra locaties in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. En ook in eigen land komt er een extra editie. ARCHITECT@WORK zal  vanaf 2020 tweejaarlijks Tour & Taxis in Brussel aandoen, afwisselend met de editie in Kortrijk. Dat de eerstvolgende ARCHITECT@WORK – de honderdste al – precies daar doorgaat, waar het allemaal begon, is een fijn toeval.

  Beproefd concept blijft

  Het standenconcept van Creative Fo(u)r bewees de afgelopen jaren zijn sterkte. Daarom blijft het ook in 2019 nagenoeg ongewijzigd. Wel wordt de seminar room – voorheen in een aparte ruimte – geïntegreerd in Hall 4. De succesvolle materialententoonstelling vindt zijn plek in Hall 5. “Zo is er in elke hal veel diversiteit en wordt de opstelling van ARCHITECT@WORK nog evenwichtiger”, zegt Group Exhibition Manager Nathalie Sandra.

  De organisatoren pakken uit met bijzondere constructies. Belgisch kunstenaar, architect en wetenschapper Francesco Fransera stelt een installatie voor die de biologie en architectuur verbindt. Bij Ocean Sole ontdek je dan weer Keniaanse kunst, gemaakt van aangespoelde teenslippers. ARCHITECT@WORK is een totaalbeleving.

  Inspirerende seminars

  Met de verhuis van de seminar room krijgt het kwalitatieve seminarprogramma een prominente aanwezigheid tijdens A@W. Op 9 en 10 mei staan er (inter)nationaal gerenommeerde sprekers op ARCHITECT@WORK. Trendwatcher Herman Konings geeft op 9 mei om 11u het startschot. Hij heeft het over de consument die in digitale tijdens steeds vaker teruggrijpt naar het fysieke, het analoge.

  Op donderdag zoomt Els Zijlstra in op duurzame materialen en licht de Nederlandse visionair Thomas Rau toe hoe de consument evolueert van bezitter naar gebruiker en producenten zo aanzet tot een duurzamere aanpak. Nog op donderdag zal het nieuwe boek ‘Eren en Citeren’ van Filip Canfyn in avant-première worden voorgesteld om 18u.

  Op vrijdag opent architectenvereniging NAV/AiNB met een uiteenzetting over de circulaire trend in de bouwsector. Pieter De Groote schetst: “Het gaat niet enkel over de materialen, maar ook over het polyvalente karakter van gebouwen. Kunnen ze eenvoudig een alternatieve invulling krijgen? Er is duidelijk interesse vanuit de sector zelf. De open call Vlaanderen Circulair leverde een dertigtal ambitieuze projecten op. Als architectenvereniging zien we daarin een belangrijke deeloplossing voor het klimaatprobleem.” Na de middag volgt nog een seminar van Serge Haelterman van Creneau International met als titel ‘Constantly moving to stay in place’ en van sectororganisatie Gorduna.  Namens BVA/KBKW zal architect Julien De Smedt het om 18u hebben over ‘Needs VS. Greed.

  Praktische informatie

  ARCHITECT@WORK Kortrijk vindt plaats op 9 en 10 mei en opent zijn deuren op beide dagen van 10 tot 20u. Meer informatie op www.architectatwork.be.

  architectATwork logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel