Beltrami presenteert Fossil Stone

 • architecture-01-f
 • architecture-02-f
 • architecture-03-f
 • architecture-04-f
 • architecture-05-f

  Beltrami Natural Stone pakt dit jaar op Architect@Work uit met een bijzonder en zeer exclusief product uit de fossiele laag van de Kilkenny Limestone groeves. Deze Ierse groeves in Blauwe Hardsteen zijn eigendom van de Brachot-Hermant Group, waartoe ook Beltrami Natural Stone behoort.

  De Fossil Stone binnen de Kilkenny Limestone is uniek door de aanwezigheid en de omvang van het aantal oester- en koraalfossielen. Het materiaal wordt exclusief ontgonnen uit de Ierse groeves Carlow en Kellymount. Voor de Fossil Stone selecteert men heel gericht de natuursteenblokken uit die zeldzame laag van de groeves die zo uitzonderlijk veel fossielen bevat.

  De afwerking gebeurt onder andere in het Beltrami Stonelab in Harelbeke. Zo krijgt de Kilkenny Limestone na de oppervlaktebewerking een andere uitstraling: bleker of juist donkerder, ruw, glad of eerder mat, met of zonder voelbare structuur, enzovoort.

  Binnen de Fossil Stone onderscheiden we de Fossil- en de Coral-reeks.

  Fossil

  In de Fossil zitten grote, witte fossielen van oesters en schelpjes in de kalksteen. Speciaal voor Architect@Work zal deze natuursteen worden gepresenteerd in de innovatieve letano oppervlaktebewerking. De natuursteenplaat wordt door deze behandeling zeer mat en donker van kleur zodat de witte schelpfossielen nog meer opvallen.

  De Fossil-reeks is geschikt voor exclusieve toepassingen binnenshuis (tegels en interieurafwerking) en buitenshuis (gevel- en vloerbekleding) en wordt zowel aangeboden in standaardtegels van 60/40 cm of 60/60 cm in sensato-afwerking als in platen met diverse afwerkingen. De platen zijn perfect voor interieurafwerking, bijvoorbeeld als werkblad of traptreden, maar kunnen ook verzaagd worden in tegels volgens formaat naar keuze.

  Coral

  De Coral-reeks is heel bijzonder door de grote koraalpatronen op het oppervlak. Een serie aan afwerkingen zal op een creatieve manier op Architect@Work te bewonderen zijn. De Coral-variant van de Ierse Fossil Stone wordt gebruikt voor toepassingen binnenshuis, onder meer voor wand- en vloerbekleding, maar is ook geschikt voor buitenshuis als vloer- en gevelbekleding.

  Beltrami – Architect@Work Kortrijk
  Stand 59

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel