Roval Aluminium: van duurzaam materiaal naar duurzame toepassing

 • Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

  Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

 • Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

  Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

 • Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

  Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

 • Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

  Roval-Aluminium-duurzaam-materiaal-

  Roval Aluminium, dochter van Reynaers Aluminium is ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwproducten. De productrange bestaat uit aluminium raamdorpels, dakranden, muurafdeksystemen, balustersystemen, dagkantbekleding, boeiboorden, muurroosters en lamellenwanden, goot- en overstekbekleding, privacyschermen en dakrandbeveiliging. Daarnaast is Roval Aluminium gespecialiseerd in aluminium maatwerkoplossingen voor dak, gevel en interieur. Deze producten vinden hun weg in de woningbouw en utiliteitssector.

  Duurzaam materiaal

  Alle producten hebben gemeen dat ze gemaakt zijn van duurzaam aluminium. Na zuurstof en silicium is het uit bauxiet gewonnen aluminium, het meest voorkomende element in onze aardkorst. Eén van de grootste voordelen van aluminium is dat het nauwelijks aan corrosie onderhevig is. Het is onderhoudsarm - zeker als je het vergelijkt met andere bouwmaterialen, zoals hout - en blijft een aluminiumleven lang mooi. Dat maakt aluminium bijzonder geschikt voor de meest uiteenlopende bouwprojecten, waarin duurzame materialen (moeten) worden toegepast.

  Een andere duurzame kwaliteit is dat aluminium vrijwel volledig recyclebaar is. En in vrijwel oneindige cycli met behoud van dezelfde kwaliteit. Aluminium is een cradle-to-cradle materiaal bij uitstek. En dat maakt de aluminium bouwproducten van Roval Aluminium in dat opzicht onderscheidend ten opzichte van bijvoorbeeld staal, hout of kunststof.  De esthetische eigenschappen van aluminium blijven jarenlang onaangetast. De meerwaarde die de architect aan zijn ontwerp heeft toegevoegd door aluminium profilering te integreren, blijft jarenlang zichtbaar. Roval draagt door innovatie bij aan deze esthetische kwaliteiten.

  Duurzame toepassing

  Een treffend voorbeeld daarvan is het in eigen huis ontwikkelde klangensysteem, waarop de aluminium muurafdekkappen van Roval worden bevestigd. Deze klang, die is uitgerust met een enkele of dubbele klikveer, wordt op de dakrand of op de borstwering gemonteerd, waarna de muurafdekkap met een simpele beweging er overheen wordt gedrukt. Hierdoor hoeft er niet in de aluminium muurafdekkap te worden geboord of geschroefd. Het behoeft geen betoog dat de duurzaamheid hierdoor wordt bevorderd. Bovendien zorgt de klang naast een soepele afwatering ervoor dat de aluminium muurafdekkap mooi strak en glad blijft en niets aan uitstraling inboet.

  Roval Aluminium heeft zowel klangen met een enkele als klangen met een dubbele klikveer ontwikkeld. De enkele klikveer is geschikt in situaties, waarin bijvoorbeeld geen aluminium balustersystemen zijn toegepast; de dubbele klikveer is speciaal ontwikkeld voor muurafdekkappen, waarop de aluminium balustersystemen van Roval zijn bevestigd. De klang is voorzien van een zogenaamde verticale platstaf, waarop de staander van het balustersysteem wordt gemonteerd. De muurafdekkap wordt volledig horizontaal over de platstaf geschoven en vervolgens vastgedrukt over de dubbele klikveer. De dubbele klikveer zorgt voor extra stevigheid, waardoor de aluminium muurafdekkap tot in lengte van dagen zijn typerende esthetische uitstraling behoudt. De inkeping in de muurafdekkap, waar de baluster doorheen gaat, kan hierdoor zo klein mogelijk blijven; precies groot genoeg voor de staander. De baluster is hierdoor verzonken in de aluminium muurafdekkap. Roval Aluminium heeft in talloze projecten voor duurzame, esthetische aluminium oplossingen gezorgd.

  Kijk hiervoor op de projectpagina’s van www.roval.be.

  roval logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel