Hoog rendement en thermische kwaliteit voor Hasseltse stadhuis

 • Kingspan-Insulation-Kooltherm-

  Kingspan-Insulation-Kooltherm-

 • Kingspan-Insulation-Kooltherm-

  Kingspan-Insulation-Kooltherm-

  Stadhuis Hasselt - Jaspers-Eyers Architects, UAUcollectiv en Architectenbureau Michel Janssen

  Het nieuwe stadhuis van Hasselt wordt een architecturaal hoogstandje.

  De keuze voor Kooltherm K15 Vliesgevelplaten van Kingspan Insulation zorgt ervoor dat het nieuwe gebouw kan rekenen op een hoogst performante thermische isolatie. Het is een uiterst dunne resolschuim-isolatieplaat, die toelaat om kostbare m2 aan de binnenkant van het gebouw te winnen. En dat zorgt dan weer voor een optimalere bruto/netto oppervlakteverhouding, en dus ook voor meer rendement.

  Vanaf de zomer van 2018 kunnen de 650 ambtenaren er terecht. Dankzij de iconische architectuur van Jaspers-Eyers Architects, UAUcollectiv en Architectenbureau Michel Janssen belooft het gebouw een eyecatcher van formaat in de omgeving te worden.

  Dunne gevels

  De juiste keuze van isolatiemateriaal heeft bijgedragen tot de architecturale klasse van het gebouw. Er werd immers gekozen voor de Kooltherm K15 vliesgevelplaat. Deze hardschuimplaat is 40% dunner dan mineraalwol. Dat is een grote troef, want zo blijven ook de gevels slank en hebben de architecten opmerkelijk meer vrijheid in hun ontwerp. Bovendien zorgt ook de fraaie afwerking van de isolatieplaten voor een esthetische meerwaarde.

  Rendement

  Ook qua rendement is de keuze voor Kooltherm K15 de juiste, want dankzij de dunne gevels heeft het nieuwe stadhuis een betere verhouding tussen de bruto en netto oppervlakte. Een ander voordeel is dat er meer daglicht in het gebouw kan treden. Het geïntegreerde regenscherm van zwart aluminium composiet maakt de gevels vochtbestendig.

  Buitengewone thermische prestaties

  Natuurlijk kan de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat ook uitpakken met uitstekende thermische prestaties: de isolatieplaten in het Hasseltse stadhuis hebben immers een lambdacoëfficiënt van slechts 0,020 W/m·K (0,021 W/m·K (dikte > 120 mm)), en dat is opmerkelijk beter dan andere isolatiematerialen.

  Stabiel op lange termijn

  Terwijl traditionele isolatiematerialen soms aan efficiëntie moeten inboeten vanwege wind en luchtcirculatie in de vezels of vanwege inzakkingen, blijft Kooltherm K15 ook op lange termijn perfect stabiel. Dat is te danken aan het vezelloze hardschuimpaneel met resolisolatie. Op deze manier stelt Kingspan Insulation meer dan ooit de status-quo van thermische isolatie op de proef.

  In de Europese brandklassering behaalt de Kooltherm K15 bovendien een score van B-s1,d0 (‘large scale’ test).

  www.kingspaninsulation.be

  Kingspan Insulation logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel