GOUD voor GROHE: een uitmuntende reeks tijdens de iF Design Award

GROHE Essence Professional, een keukenkraan die indruk maakte op de jury met zijn “slimme mix van verschillende materialen en kleuren”

  • Twee Gold Awards voor GROHE Sense Guard, “een briljante oplossing tegen waterschade” en GROHE Essence Professional, een keukenkraan die indruk maakte op de jury met zijn “slimme mix van verschillende materialen en kleuren”
  • Nog vijf andere iF Design Awards maken van GROHE’s deelname aan deze prestigieuze wedstrijd dit jaar een groot succes.
  • Het designteam van GROHE zet de aaneenschakeling van successen van 2017 gewoon verder

GROHE sleepte tijdens de Design Awards 2018 – een van de beroemdste designwedstrijden wereldwijd - een recordaantal prijzen in de wacht. Twee GROHE-producten kregen zelfs de Gold Award, een van de meest gewaardeerde handelsmerken ter wereld voor uitmuntendheid in design. Nog vijf andere iF Design Awards benadrukken de uitmuntendheid op het vlak van design bij GROHE. De officiële uitreikingsceremonie met ongeveer 2000 gasten vond plaats op vrijdag 9 maart bij BMW Welt in München.

Goud voor de intelligente watercontrole-unit van GROHE

Een van de producten die de prestigieuze iF Gold Award kreeg, is de GROHE Sense Guard. De juryleden waren vooral onder de indruk van het “elegante design en de gebruiksvriendelijke interface” van deze intelligente watercontrole-unit voor de Smart Home. Volgens de jury leverde “een uitzonderlijke functionaliteit in combinatie met een minimalistische look” een “briljante oplossing” op “om allerlei soorten waterschade te voorkomen”.

Ook de keukenkraan GROHE Essence Professional kreeg een Gold Award

De tweede iF Design Gold Award ging naar de GROHE Essence Professional. Deze keukenkraan met delicaat ontwerp voor professioneel gebruik is beschikbaar met een siliconen slang in ongeveer een dozijn kleuren. De jury van de iF Design Award benadrukte de “intelligente mix van verschillende materialen en kleuren van dit kwalitatief hoogstaande product” en ze verklaarde het volgende: “Dit hoogstaande professionele product is aangenaam in gebruik, want je voelt de kwaliteit van het materiaal.”

Nog vijf awards maken de succesvolle deelname aan de iF Design Award helemaal af

Naast de schitterende erkenning van de Gold Awards kreeg GROHE niet minder dan vijf iF Design Awards tijdens de jaarlijkse verheerlijking van uitmuntend design: voor de professionele keukenkraan Concetto, de douchecontrole Smart Control Round, de watersensor GROHE Sense, de badkamerkraan Lineare New Collection en de merkfilm GROHE Design Showreel.

Schitterende erkenning voor het design van GROHE

 “Mijn team en ik zijn heel blij met deze prachtige erkenning van ons werk. We kunnen terugblikken op een bijzonder succesvol jaar 2017 voor het design van GROHE en deze gewaardeerde erkenning bewijst nog maar eens dat GROHE zijn designfilosofie met groot succes nastreeft. Bovendien zijn de producten van GROHE, ongeacht hun stijl, altijd gebruiksvriendelijk, intuïtief en ze leveren uitstekende prestaties", zegt Michael Seum, Vice President Design voor GROHE.

GROHE blijft designprijzen in de wacht slepen

In 2017 won de 's werelds grootste leverancier van sanitaire fittingen 62 designawards – meer dan ooit tevoren. Deze awards omvatten vijf Red Dot Design Awards (Europa), drie Good Design Awards (Japan) en de International Design Excellence Award (VS). In het totaal nam GROHE in 2017 deel aan 17 internationale designwedstrijden. En in 2018 blijft het designteam van GROHE winnen. Zo won GROHE dit jaar al meer dan twaalf designprijzen.

Meer dan 6000 inzendingen voor de iF Design Award

Al 65 jaar geniet de iF Design Award wereldwijde erkenning voor uitmuntendheid in design. Met 6402 inzendingen uit 54 landen behaalde de iF Design Award dit jaar een recordaantal inschrijvingen. Nooit eerder werden zo veel producten en designs ingezonden voor de wedstrijd. De juryleden stonden dan ook voor een moeilijke taak.

Meer informatie vindt u op

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel