DUBIO®, de nieuwe design baksteen van Nelissen, sleept tweede award in de wacht

 • Nelissen-Dubio-

  Nelissen-Dubio-

 • Nelissen-Dubio-

  Nelissen-Dubio-

 • Nelissen-Dubio-

  Nelissen-Dubio-

 • Nelissen-Dubio-

  Nelissen-Dubio-

 • Nelissen-Dubio-

  Nelissen-Dubio-

  Afgelopen januari sleepte de innovatieve DUBIO-baksteen al de prestigieuze Henry van de Velde Efficiency Award in de wacht. Op de eerste dag van Batibouw 2018 kwam daar nog een even prestigieuze onderscheiding bij: de Product Innovation Award.

  Dit is Dubio

  DUBIO is een baksteen met schaduwlijnen die de illusie van twee dunne gestapelde bakstenen wekt. De DUBIO-baksteen vormt het resultaat van een samenwerking tussen productdesignbureau ‘Depot Roel Vandebeek’ uit Maasmechelen en Nelissen Steenfabrieken uit Kesselt-Lanaken. Schaduwlijnen in de steen wekken de illusie dat de gevel opgebouwd is uit bijzonder dunne stenen. DUBIO biedt de architect nieuwe creatieve opties die zich op de werf vertalen in een rendement met een ecologisch tintje.

  Origineel lineair lijnenspel

  Zoals de naam al aangeeft: de DUBIO doet je twijfelen. Het is een baksteen met schaduwlijnen die de illusie wekken van twee of drie dunne, gelijmde stenen. De DUBIO biedt u als architect een uitgelezen kans om lineaire patronen op originele wijze te integreren in de gevels van gebouwen. Er zijn talloze verwerkingsmogelijkheden. U kunt de DUBIO in verschillende kleuren zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Ook verwerking in wildverband is een optie. Het innovatieve concept biedt u de mogelijkheid om creaties te verwezenlijken die met een standaard baksteen onmogelijk zijn.

  Duurzaam rendement

  De N70 baksteen van Nelissen vormt de basis van de DUBIO. Hij is drie centimeter minder diep dan een standaard baksteen waardoor hij ruimte schept voor extra isolatie in de buitenmuur of meer ruimte creëert in de woonoppervlakte. Gebruik je de Dubio bij een bouwproject, dan ligt het gewicht van de totale hoeveelheid benodigde stenen 30 % lager dan bij een standaard baksteen, wat resulteert in een kostenreductie van 30 % bij transport. De steenfabrikant biedt architecten zo de mogelijkheid om esthetiek en duurzaamheid te combineren. Doordat de steen even hoog is als een standaard steen is het rendement bij verwerking op de werf identiek, maar optisch lijkt het alsof er dubbel zoveel stenen gebruikt zijn.

  Ontmoet Dubio

  Meer weten? Bezoek de website www.nelissen.be

  nelissen logo

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel