Zehnder bemachtigt drie Red Dot Awards !

De Red Dot Award: Deze prijs voor design wordt sinds 1955 jaarlijks uitgereikt aan producten met een baanbrekend design. In 2018 werden meer dan 6300 inzendingen ontvangen van ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen. Een 40-koppige jury beoordeelde de producten stuk voor stuk op hoge ontwerpkwaliteit en innovatie. Het referentiekader bestaat uit strenge beoordelingscriteria, waaronder het niveau van innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid, die de juryleden aanvullen met hun eigen expertise.

Het panel van experts kent het internationaal erkende kwaliteitszegel alleen toe aan producten die overtuigen met hun hoge ontwerpkwaliteit. Dit jaar werden niet minder dan drie Zehnder producten door de jury geselecteerd en bekroond met de ‘Red Dot’ Product Design Award 2018.

zehnder ful 01

Zehnder Zenia - het toestel voor ultiem warmtecomfort

Het is een enorme uitdaging om een comfortabel binnenklimaat te creëren in een badkamer. Maar dat is gerekend buiten Zehnder Zenia – een innovatief en revolutionair radiator voor warmtecomfort. Zehnder Zenia is een elektrische handdoekenwarmer, handdoekendroger, infraroodverwarming en warmeluchtblazer in één – in de vorm van een geïntegreerd apparaat dat zich perfect laat integreren in de moderne badkamer dankzij zijn puristisch design met slechts 30 mm zichtbare dikte. 

De stralingswarmte van zijn infrarood-verwarmingsoppervlak zorgt daarbij voor een aangenaam binnenklimaat, terwijl de geïntegreerde verwarmingsventilator zorgt voor snelle en op behoefte afgestemde warmte. Achter het fraaie, glazen infrarood-verwarmingsoppervlak kan op een hygiënische manier textiel worden gedroogd, waarbij de sneldroogfunctie de bacteriën op vochtig badkamertextiel duidelijk verlaagt door de aanzienlijk kortere droogtijden. Bovendien zorgt het glazen infraroodverwarmingsoppervlak voor orde in de badkamer: achter dit oppervlak kunnen twee grotebadhanddoeken mooi ingetogen opgeborgen worden. 

Individuele instelling via een app, het ergonomische bedieningspaneel en een toegankelijke installatie voor oudere of gehandicapte mensen, in combinatie met innovatieve functies, vervolledigen het hedendaagse discrete en bekroonde ontwerp van Zehnder Zenia. 

U vindt alles over Zehnder Zenia terug op www.zehnder-zenia.com/be/nl/


zehnder ful 02

Zehnder Ribbon - Dynamische decoratieve radiator met diagonale balken

In 2018 werden meer dan 6300 inzendingen ontvangen van ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen. Het panel van experts kent het internationaal erkende kwaliteitszegel alleen toe aan producten die overtuigen met hun hoge ontwerpkwaliteit.

De nieuwe Zehnder Ribbon maakte diepe indruk en werd bekroond met de 'Red Dot’ Product Design Award 2018.  Zehnder Ribbon werd ontwikkeld door King & Miranda Design, een gerenommeerde ontwerp- en architectuurstudio uit Milaan. De decoratieve radiator is geïnspireerd op architecturale bouwwerken met verschillende lagen. De diagonale platte buizen, die het functionele radiatorframe als een stalen lint omhullen, creëren twee lagen om meerdere handdoeken op te hangen. De innovatieve bouwelementen van Zehnder Ribbon maken een uitzonderlijk designstatement en geven de radiator een uniek uiterlijk.

De nieuwe Zehnder Ribbon-radiator heeft niet alleen een innovatief ontwerp, maar ook een uitstekende functionaliteit. Dit ultramoderne apparaat is geschikt voor gebruik met centrale verwarming en elektrische verwarming. Door de plaatsing van de platte buizen op twee niveaus en de grote uitsparingen tussen balken kunnen gemakkelijker meerdere handdoeken worden opgehangen. Zo wordt het verwarmen van badkamertextiel kinderspel. Dit nieuwe product is dan ook de ideale aanvulling op moderne gezinsbadkamers.

De Zehnder Ribbon zal ook beschikbaar zijn in elektrische versie conform Ecodesign in het najaar van 2018. Met de draadloze afstandsbediening kunnen op deze toestellen ook individuele dag- en weekprogramma's worden ingesteld. In combinatie met zijn intelligente ‘open raam detectie’-functie zorgt Zehnder Ribbon in elektrische uitvoering zo voor energiezuinige en comfortabele verwarmin

www.zehnder.be

 

zehnder ful 03

Reeds bekroond met de “iF Design Award”, krijgt het stijlvolle en performante toevoerventiel nu ook de  “Red Dot” Award

Een stijlvol ventiel, waarvan er minder nodig zijn in je interieur: de nieuwe Zehnder ComfoValve Luna S125 is een aantrekkelijk en performant ventiel, in lijn met de Zehnder ComfoAir Q.

Discreet integreerbaar in elk interieur
De Zehnder ComfoValve Luna S125 heeft een minimale impact op je interieur. Dankzij de hoge capaciteit van de Zehnder ComfoValve Luna S125 (aanvoer tot 75 m³/h) kan het aantal toevoerventielen in je woonkamer en slaapkamers verminderd worden. De ventielen zijn quasi onopvallend door hun beperkte afmeting en hoogte. Ook hun discreet en elegant design zorgt voor een harmonieuze integratie in je woonruimtes.

Stil, comfortabel en tochtvrij
De Zehnder ComfoValve Luna S125 staat garant voor de stilste luchttoevoer in je woning door de unieke vormgeving. Bovendien zorgt het systeem voor een comfortabele en tochtvrije luchttoevoer door een geoptimaliseerde luchtstroomsturing en verfijnde inregeling.

Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch
De Zehnder ComfoValve Luna S125 is zeer onderhoudsvriendelijk door een geoptimaliseerd concept dat stofafzetting helpt voorkomen. Ook het makkelijk reinigbaar oppervlak draagt bij tot een goede hygiëne. Tot slot voorkomt een uniek locking-principe ontregeling bij onderhoud. Dat maakt de Zehnder ComfoValve Luna S125 helemaal zorgenvrij!

www.zehnder.be

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel