Beltrami opent Stone Gallery, unieke toonzaal voor natuursteenplaten

Beltrami opent Stone Gallery, unieke toonzaal voor natuursteenplaten

Natuursteenspecialist Beltrami uit Harelbeke heeft een gloednieuwe en ongezien weidse platenhal gecreëerd voor zijn omvangrijke collectie natuursteenplaten. Op een oppervlakte van 3.300 vierkante meter zullen ruim 800 verschillende types natuursteenplaten worden tentoongesteld. Door een uitgekiende inrichting zijn al deze platen bovendien te bewonderen in ideale lichtomstandigheden. Het concept is uniek in de Benelux.

De nieuwe Stone Gallery ligt in het verlengde van de bestaande toonzaal met buitenpark, op zich ook al ruim 1.600 vierkante meter groot. "Daar voeren we met de klant en/of professional eerst een verkennend gesprek, waarbij we in grote lijnen bepalen naar welke stijl en materialen, voor welke toepassing (tegels voor binnen of buiten, platen voor interieurafwerking en maattegels) en naar welke afwerking de klant of architect op zoek is," legt General Manager Herwig Callewier uit.

"Daarna gaan we in de Stone Gallery de natuursteenplaten bekijken en selecteren die het best bij hun keuze aansluiten.
Door de schikking van de platen kan men ze zowel van dichtbij als vanop een ruime afstand zien, voelen en bewonderen. Door de imposante glaspartijen in de hal, hebben we er zo voor gezorgd dat er voldoende daglicht naar binnen valt om de platen in de juiste omstandigheden tot hun recht te laten komen."

In de nieuwe Stone Gallery krijgen zowel populaire, als nieuwe en exclusieve soorten natuursteenplaten de nodige ruimte en aandacht. Naast de klassieke marmers, donkere granieten en tijdloze kalkstenen kan men er ook eyecatchers als Fior di Bosco, Breccia Imperiale, Sahara Noir, Travertino Nero, Breccia Medicea, Invisible Grey-Gold, Breccia Rosso of Eclipsa Bianca van dichtbij bewonderen, voelen, vergelijken en selecteren.

De bouw van de Stone Gallery vergde maar liefst achttien maanden studie, sloopwerk, bouwen en inrichten. Buiten bevindt zich ook nog een tuinpark waar diverse natuursteentegels voor buitenhuistoepassingen (als terras, oprit/wandbekleding, etc.) worden tentoongespreid.

Innovatief

Bij Beltrami is men continu op zoek naar nieuwe materialen, bijzondere formaten, originele afwerkingen en speciale toepassingen. Dit innovatief karakter, de jarenlange ervaring, het deskundig advies en aandacht voor duurzaam ondernemen vormen de basis voor een succesvolle onderneming.

Sinds november 2017 maakt het bedrijf overigens deel uit van de groep Brachot-Hermant, die vooral sterk is in de ontginning en productie van natuursteen(platen), terwijl Beltrami zelf zich eerder toelegt op high-end, exclusieve en trendgebonden natuursteenplaten én ook een ruim en gevarieerd aanbod natuursteentegels voor binnen en buiten voorstelt. De groep Brachot-Hermant beschikt bovendien over eigen steengroeves in Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Portugal en Zuid-Afrika.

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel