Diamond Board: een onderhoudsarme oplossing met duurzame voordelen

Diamond Board: een onderhoudsarme oplossing met duurzame voordelen

Zeg nooit zomaar gipsplaat tegen de Diamond Board van Knauf. Dat zou afbreuk doen aan de veelzijdigheid van het materiaal. De hogere gipsdichtheid maakt deze platen van het type DFH2IR zeer stootvast en sterk, net als een diamant. In combinatie met hun uitstekende kwaliteiten op vlak van akoestische isolatie en brandwerendheid resulteert dat in een veelzijdig en breed inzetbaar materiaal bij wandtoepassingen

Tegen een stootje

knauf diamond board 02Diamond Board-platen zijn zeer stootvast en schitteren daardoor in ruimtes met een hogere mechanische belasting. Doordat ze wel een stootje kunnen verdragen zijn ze dus zeer geschikt voor gebruik in scholen, ziekenhuizen, sportcentra, studentenhuisvesting, ...
Beter bestand tegen toevallige of moedwillige beschadigingen kunnen de reparatiewerken langer uitgesteld worden wat een groot verschil betekent voor facility managers en technische diensten.

Akoestische isolatie tot 66 dB

Geluidsoverlast is een probleem waar meer en meer aandacht voor is. Diamond Board draagt bij tot een betere luchtgeluidsisolatie. Door de vastgelegde dichtheid van de platen is in combinatie met minerale wol van Knauf Insulation een geluidsisolatie van 66 dB mogelijk.

Vocht en damp? Geen probleem!

Zo heeft de Diamond Board bijvoorbeeld geen enkel probleem met vocht. De geïmpregneerde platen nemen water vertraagd op, waardoor ze prima te gebruiken zijn in bijvoorbeeld badkamers, wasplaatsen, onverwarmde ruimtes en andere plaatsen waar de vochtigheidsgraad tijdelijk kan oplopen.

Volgens normen brandwerendheid

Dankzij een brandweerstand van zestig minuten, bij de Diamond Board One zelfs 120 minuten, zijn deze platen perfect te gebruiken in openbare gebouwen, multiresidentiële projecten, WZC’s en andere vormen van zorgwonen.

Flexibel en vormvast

De Diamond Board-platen zijn flexibel en buigzaam. Ze zijn prima geschikt voor het afwerken van gebogen wanden of andere architecturale finesses. Of hoe een flexibel materiaal de ontwerper in staat stelt om flexibel te ontwerpen. Door de hoge vormvastheid zijn de platen uiterst geschikt voor toepassing in houtskeletbouw.

knauf diamond board 03Een bijzondere aandacht voor duurzame economie

Het platform Knauf Blue getuigt van ons engagement op het domein van duurzaamheid en zet de Knauf producten met een gering milieu impact in de kijker. Dit geldt ook voor Knauf Diamond Board met zijn Cradle to Cradle certificaat dat perfect aansluit bij het gedachtegoed van circulaire economie.

www.knauf.bewww.knauf-blue.be

Knauf Blue logo

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel