Beltrami Natural Stone hult zich in trendy groen op Interieur 2018

Beltrami Natural Stone hult zich in trendy groen op Interieur 2018

Op de 50ste editie van de Biënnale Interieur 2018 (van 18 tot 22 oktober - Kortrijk Xpo) pakt Beltrami Natural Stone uit met een opmerkelijke stand. Speciaal hiervoor werd één volledige natuursteenblok verzaagd tot een twaalftal elementen in verschillende formaten, die samen één meubel vormen. Ze zijn allemaal op totaal verschillende manieren afgewerkt om de kracht en flexibiliteit van natuursteen te illustreren. De stand, een ontwerp van architectenbureau Kaai 7, zal overigens een aangename, natuurlijke oase vormen op de beurs, want zowel de natuursteen als de achterwand, de stoelen en alle andere accessoires komen allemaal in trendy groene tinten.

Naar ontwerp van Kaai 7 Architectuur

Ook voor deze editie worden de exposanten uitgedaagd om enkele actuele thema's in hun standontwerp te verwerken. Dit jaar zijn dat het gebruik van nieuwe materialen, het recycleren van producten, eco-mobiliteit, mode en uitdagende voorwerpen.

Jan Lefevere van architectenbureau Kaai 7, die Beltrami hiervoor onder de arm nam, is erin geslaagd om een aantal van deze thema's op een creatieve manier in zijn ontwerp toe te passen, zonder de eigenheid van de natuursteenprofessional uit Harelbeke uit het oog te verliezen.
"De inrichting van de stand doet denken aan het atelier van een marmerbewerker", zegt Jan Lefevere van Kaai 7. "De verschillende elementen zijn gestapeld, staan schuin of liggen op elkaar,... net zoals in de werkplaats van de steenkapper, klaar voor verwerking. Tegelijk verwijst de combinatie van de natuursteen in de diverse tinten groen, de dennenhouten vloer en plafond en de groene accessoires naar de natuur.

Bij het ontwerp van dergelijke stand heb je wat meer vrijheid dan bij een permanente constructie. Hierdoor kon ik verder experimenteren in de verschillende mogelijkheden van de steen."

Turks marmer: Verde Levanto

Het centrale meubel op de stand bestaat uit een twaalftal elementen, die met de zogenaamde multiwire werden verzaagd uit één massief blok natuursteen van 180 cm breed, 250 cm lang en 190 cm hoogte, goed voor een gewicht van maar liefst 23,51 ton. Dat gebeurde in de state-of-the-art productie-unit van de Brachot-Hermant Groep te Deinze, waartoe Beltrami Natural Stone behoort. Het marmer dat hiervoor werd geselecteerd is van het type Verde Levanto uit Turkije. Dat is een nieuw, uitzonderlijk trendmateriaal, speciaal gesourced door het internationale aankoopteam voor deze beurs en afkomstig uit een groeve waar Beltrami en Brachot-Hermant een samenwerkingsakkoord mee hebben afgesloten.

Opmerkelijk is dat alle elementen telkens op een compleet andere manier zijn afgewerkt. Sommige zijn bijvoorbeeld gezandstraald, gepolijst, geborsteld, verzoet, geschuurd of gebouchardeerd, terwijl andere dan weer een Rockfinish- of een skintouch afwerking ondergaan. Opvallend is dat één element zelfs géén afwerking krijgt en zodus zijn brute korst behoudt. Daarmee demonstreert Beltrami Natural Stone enkele van de vele vormen van afwerking - van de ruwste tot de meest verfijnde - die ze kunnen aanbieden.

Interieurtrend Bothanic Green

Het Verde Levanto-marmer vertoont verschillende tinten mosgroen, volgens gerenommeerde trendwatchers dé trendkleur van 2019 (voor de kenners: dit past binnen het thema Bothanic Green). Door de verschillende afwerkingstypes ogen bepaalde elementen lichter van kleur, en komt de typische witte adering bij sommige meer tot uiting dan bij de andere. De afwerking bepaalt uiteraard ook hoe de steen aanvoelt: van enorm glad tot erg ruw, of met een zogenaamde 'leatherlook'. Hiermee wil Beltrami bewijzen hoe ontzettend veelzijdig natuursteen kan zijn.

Behalve het prachtige meubel in natuursteen bevat de stand nog enkele bijzondere blikvangers. Zo zullen de stoelen en de achterwand bijvoorbeeld worden vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen, een realisatie van het Nederlandse meubel label De Vorm. Dit materiaal voelt aangenaam aan, maar is toch heel sterk en heeft bovendien uitstekende geluidswerende eigenschappen.

Ook deze onderdelen van de stand zullen in gelijkaardige groentinten worden uitgevoerd, en dat geldt eveneens voor de brochures, de visitekaartjes, de spots, enzovoort. Echte varens en een mooie dennenhoutenvloer en dito plafond vervolledigen het beeld van een groene jungle waarin de natuursteen uitstekend tot zijn recht komt!

Perfecte samenwerking

De stand is een mooie illustratie van de manier waarop Beltrami Natural Stone en de Brachot-Hermant Groep, waartoe het bedrijf behoort, te werk gaan.

Marketingmanager Laurence Roelens overloopt het proces: "De Brachot-Hermant Groep heeft elf eigen groeves in onder andere Ierland, Frankrijk, Portugal, Noorwegen en Zuid-Afrika. Daarnaast gaan we ook internationale samenwerkingen aan met belangrijke groeves en leveranciers van natuursteenblokken. Daardoor is het bedrijf in staat om een heel uitgebreid gamma inzake natuursteen aan te bieden.
Die natuursteenblokken kunnen op hun beurt verzaagd en bewerkt worden in één van de zeven productie-units wereldwijd waarover de groep beschikt. Standaard worden de blokken verzaagd in platen met diktes van twee en drie centimeter, maar ook verzagen van veel dikkere platen is mogelijk, volledig volgens de vraag van de klant. De bewerking van de platen gebeurt in België zowel in Harelbeke (Beltrami Stonelab) als in Deinze. Maar daarnaast zijn er ook productie-units gevestigd in Indië, Ierland en Zuid-Afrika."

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2021 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel