Maak je klaar voor #INTERIEUR18

Maak je klaar voor #INTERIEUR18

Nu de zomer op zijn eind loopt, komt de Biënnale INTERIEUR 2018 echt in zicht. Alles wat je nodig hebt om je voor te bereiden, vind je vanaf nu op de website www.interieur.be

"Sinds jaar en dag brengt de Biënnale Interieur talent en gevestigde merken samen, om naast het zakelijke aspect ook een plek voor ontmoeting, reflectie en waardering te zijn. INTERIEUR 2018 gaat daarnaast op zoek naar betekenisvolle antwoorden op vlak van wonen, werken en ontspannen en dit in een nieuwe formule. Vijf dagen lang zet de 26e Biënnale Interieur in op een gecureerd en geselecteerd aanbod van bedrijven en talent die een eigen inhoudelijk statement maken." verklaart Dieter Van Den Storm, project- en creatief coördinator INTERIEUR 2018

1968... 2018

"Dit jaar vieren we de 50e verjaardag van de Biënnale Interieur. De eerste editie in 1968 paste helemaal in het heersende gedachtegoed van die tijd: tradities werden uitgedaagd, er werd op zoek gegaan naar innovatie en standpunten moesten worden ingenomen. De Biënnale Interieur werd dan ook opgericht in 1967 met het doel om veranderingen in het hedendaags design en interieur op de kaart te zetten."

Nu, vijftig jaar later, is het duidelijk dat het toen nieuwe idee om design te combineren met culturele en commerciële elementen een succesformule is. De ideeën van toen hebben ervoor gezorgd dat de Biënnale uitgegroeid is tot een vaste afspraak in de jaarlijkse design kalender. De 50e editie van de Biënnale Interieur brengt enkele ingrijpende veranderingen met zich mee. Waar de beurs tot vorige editie telkens tien dagen duurde, wordt nu gekozen voor een compacte maar sterke inhoudelijke aanpak. Tussen 18 en 22 oktober 2018 is INTERIEUR 2018 opnieuw the place to be wat betreft innovatie en creativiteit.

De Biënnale Interieur mikt ook steeds meer op een professioneel publiek. Naast een ijzersterk cultureel programma waaronder lezingen, tentoonstellingen, presentaties en ontmoetingsmomenten, gaat er heel wat aandacht naar business en ondernemen. Interactie en uitwisseling tussen participanten, handel en professionele klanten staan 5 dagen lang centraal. Een architectuurprogramma geeft nationale en internationale architecten de kans om naast het programma in de Xpo ook van een bedrijfsbezoek aan een van de deelnemende bedrijven te genieten.

Daarnaast sluit het stadsfestival aan bij de oorspronkelijke gedachte van de Biënnale Interieur. Een leegstaand ziekenhuis in het centrum van de stad wordt ingepakt door een jonge generatie ontwerpers, culturele partners en internationaal toonaangevende designers.

Lezingen

Op het programma van de Biënnale INTERIEUR 2018 staan verschillende lezingen geprogrammeerd. Zo heeft Giovanna Castiglioni (IT) het over het iconische nalatenschap van haar vader Achille (i.s.m. Flos). Architect Jan De Vylder komt langs op de Dag van de Architectuur (i.s.m. A+ magazine). Kleurenspecialiste Hilde Francq geeft een trend talk en in het kader van het Leon Stynen jaar zorgen ook het VAI en Delen Private Bank voor een lezing over deze historische architect. De precieze data van deze lezingen en alle andere activiteiten worden binnenkort bekend gemaakt, op de website.

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel