Kingspan Insulation doorbreekt status quo met Kooltherm® K108 spouwplaat

 • Kingspan-Insulation-K108-
 • Kingspan-Insulation-K108-

  Met de nieuwe Kooltherm® K108 - de allereerste resolschuim isolatieplaat op de markt - doorbreekt Kingspan Insulation de status quo op het vlak van thermische prestaties. De unieke spouwplaat heeft een lambdacoëfficiënt van slechts 0,018 W/m·K en is zo een duidelijke verbetering in vergelijking met de conventionele PIR-lambdawaarde (λ 0,022 W/m.K) of minerale wol (λ 0.030 W/m.K). Bovenop de thermische topscore zorgt Kooltherm® K108 ook nog eens voor meer bouwruimte, een betere regulatie van damptransport en een ongeziene brandklasse binnen de hardschuimisolatie.

  Eerste resolschuim isolatieplatenassortiment

  “We willen de status quo op het gebied van thermische isolatie doorbreken”, klinkt het bij Kingspan Insulation. “Wij willen meer bereiken dan alleen efficiënte isolatie, wij willen ook meer ruimte creëren, zodat bouw- en vastgoedspecialisten meer waarde kunnen genereren. Wij doorbreken de status quo door aanzienlijk dunnere producten te bieden, dan de klassieke alternatieven. Producten met een hoog thermisch prestatieniveau, die geschikt zijn om gebouwen met lage energiebehoeften te ontwerpen. Producten waarvan het brandgedrag volgens de meest strikte normen en protocollen is getest. Met Kooltherm® bieden we het eerste resolschuim isolatieplatenassortiment op de markt.”

  Meer ruimte, meer rendement

  Bij een gelijke U-waarde minimaliseert de uitzonderlijke doeltreffendheid van Kooltherm® K108 de dikte van de isolatieplaat. Daardoor wordt het mogelijk om veel minder dikke, maar toch bijzonder thermisch doeltreffende gevels te bouwen. Deze nieuwe plaat is ongeveer 18 procent dunner dan een standaardisolatie, die beduidend dikker is om een gelijkaardige thermische prestatie te bekomen. Een slankere gevel leidt tot een grotere gebruiksoppervlakte waardoor de investering in de Kingspan Kooltherm® K108 kan leiden tot hogere verkoopinkomsten als gevolg van het slanker bouwen.

  Eén laag, meer daglicht

  Een ander interessant pluspunt is dat de Kooltherm® K108 spouwplaat in staat is om met slechts één laag de hoogste thermische prestatie te leveren, terwijl bij conventionele PIR-isolatie soms twee lagen vereist zijn (voorbeeld: 144mm K108 = Rd 8.00 m².K/W). Bovendien bieden de dunnere muren een opmerkelijke architecturale vrijheid en zorgen ze voor meer daglichtintreding. Dit is een grote winst ten opzichte van conventionele isolatieplaten die diepere raamdorpels creëren, met een aanzienlijk verlies van daglicht als gevolg.

  Beter damptransport, hogere brandklasse

  Ook bouwfysisch en op het vlak van brandveiligheid scoort Kooltherm® K108 erg hoog. Micro-geperforeerde composiet aluminiumfolie (dampopen, reflecterend) aan beide kanten zorgen voor een betere regulatie van damptransport en het uitsluiten van condensatie. Minimaal 90 procent gesloten cellen hebben op hun beurt twee grote voordelen: de thermische prestatie – ook op lange termijn – is constant en het tapen van de naden is hierdoor niet verplicht. Verder is ook het thema brandveiligheid de voorbije jaren heel belangrijk geworden binnen het domein van de thermische isolatie. Resolschuim biedt opmerkelijke eigenschappen. Bovendien werd de cachering van Kingspan Kooltherm® K108 naar een nog hoger niveau getild, waardoor de brandklasse als ‘naakt product’ C-s1,d0 is. Hiermee heeft Kingspan Kooltherm® K108 een unieke brandklasse binnen de hardschuimisolatie voor spouwmuren. Dit resulteert in B-s1,d0 in applicatie.

  Momenteel is Kingspan Insulation actief in Wilrijk, waar de Kooltherm® K108 isolatieplaten worden toegepast in een nieuw appartementsgebouw. Het betreft een 5.000 vierkante meter grote en vier verdiepingen hoge nieuwbouw.

  www.kingspaninsulation.be

  kingspan logo

   

   

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel