AXOR - Trendwatching: Personalisering in het interieur

AXOR - Trendwatching: Personalisering in het interieur

We kopen geen producten meer, we kopen beleving. Zaken die een verhaal vertellen. Of die helpen óns verhaal te vertellen. Hoe meer we dat verhaal zelf mee richting kunnen geven, hoe beter. We willen het eigen maken. Personaliseren. Individualiseren. Van onze schoenen over auto’s tot ons interieur: customizable is het kernwoord.

Trends hebben al altijd een invloed gehad bij het bepalen van een interieur. Maar things are changing. We zijn ‘kieskeuriger’ in het volgen van trends. Moodboards zijn leuk, maar liefst van al maken we er zelf een. Met elementen uit verschillende trends gecombineerd. Zodat het persoonlijk wordt, een ‘eigen plek’.

Beleving via materiaalkeuze

Cruciaal daarin is het element beleving. “Mensen zoeken in hun interieur een zo breed mogelijke indruk, een impressie. Denk aan verlichting: het is niet meer puur functioneel. Het moet er mooi uitzien, maar tegelijk ook de sfeer bepalen”, legt interieurarchtitect Filip Deslee uit. “Alles in een interieur moet kloppen in het juiste plaatje: De ruimte, functionaliteit, licht, kleur, geur,… En ook hoe iets aanvoelt. Materiaal speelt dus een grote rol”, gaat hij verder.

“Verander materialen en een omgeving ziet er plots helemaal anders uit. Aan de hand van de juiste materialen, kom je tot de beleving die jij zoekt. Het moet kloppen, tot in de details”, besluit hij. Zelf materialen kunnen kiezen, personaliseren en aanpassen is daarom the next best thing.

AXOR, trendsetter op vlak van badkamerdesign, neemt hier een voortrekkersrol in. Door badkamerelementen te personaliseren in materiaal, kleur en vorm, maak je in je badkamer een persoonlijk statement. Een kraan is niet langer een detail. Het is een meubel op zich.

MyEdition

Het summum van personaliseerbare kranen is de MyEdition van AXOR. Het strakke en lineaire design van deze kraan, ontwikkeld door de Phoenix Design Studio, tilt personalisering naar een nieuw niveau: afwerkingsplaatjes in verschillende materialen - van marmer tot hout en zelfs leer - geven elke kraan een andere look. En in het verlengde daarvan verandert de sfeer van de ganse ruimte.

axor f2

Creativiteit heerst

Voor de basis van de kraan bestaat de keuze uit vijftien FinishPlus afwerkingen. Met FinishPlus zet AXOR al even de standaard op het vlak van personaliseren. Kies voor een mat resultaat met de ‘brushed’ afwerkingen of een glanzend uitzicht met een ‘polished’ coating. In de standaard FinishPlus variëren de kleuren van een donker ‘Black Chrome’ of ‘Chrome’ over ‘Gold-Optic’ en ‘Bronze’ tot ‘Nickel’ of ‘Brass’.

En daar stopt het niet. AXOR maakt het mogelijk om alle stukken van je kranen korter of langer te maken. Met de AXOR signature service zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos, want hiermee is het mogelijk om je kranen en accessoires te personaliseren in kleuren en afwerkingen buiten het assortiment van FinishPlus.

 

  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel