Een duurzaam en brandveilig alternatief voor een houten gevel

 • architecture-01-ful
 • architecture-02-ful
 • architecture-03-ful
 • architecture-04-ful

  U wilt graag de warme uitstraling van hout, maar niet het onderhoud? Ga dan voor een duurzame oplossing die tevens voldoet aan de strengste brandveiligheidseisen: Rockpanel Woods gevelbekleding.

  Rockpanel plaatmateriaal is gemaakt van geperst steenwol van basalt, een vulkanisch gesteente dat veel voorkomt in de natuur. Rockpanel Woods combineert de eigenschappen van hout en steen tot een uniek product: de authentieke, warme uitstraling en verwerkbaarheid van hout met de duurzaamheid van steen. Het plaatmateriaal heeft een door BRE Global erkende levensduur van maar liefst 60 jaar.

  Onderhoudsarm

  Voor het Beukenhof project in het Brabantse Wijbosch (NL) hebben ze gekozen voor Rockpanel Woods als duurzaam alternatief voor een houten gevel: Onderhoudsarm: “Deze panelen hebben dezelfde warme uitstraling van hout, maar zijn net zo duurzaam als steen. De platen worden geleverd met een zelfreinigende coating, zodat ze hun kleur en frisse uiterlijk jarenlang behouden. Een gevel waar de bewoners qua onderhoud nauwelijks naar om hoeven te kijken, ” vertelt architect Steven Woudstra.

  Verwerkbaar als hout

  Ook de verwerkbaarheid van het materiaal was een belangrijk argument om Rockpanel te kiezen voor dit project. Jeroen Bestebreurtje van ontwikkelaar Abeco vertelt: “We hebben de Rockpanel Woods panelen geïnstalleerd in verschillende lengtes, hoogtes en een melange van natuurlijke kleuren. In de natuur vind je tenslotte weinig geometrische vormen. Rockpanel Woods panelen zijn flexibel en robuust genoeg om op vrijwel elk gewenst formaat en in elke vorm toe te passen. Samen met de uitgebreide waaier aan kleuren die er mogelijk zijn, was het voor ons een logische keuze. Zo konden we de natuur precies zo nabootsen als we wilden: levendig, verrassend en onvoorspelbaar in vorm en kleur.”

  Lees hier meer over het project >

  Brandveilig

  Wellicht heeft u een gevel die aan hoge brandveiligheidseisen moet voldoen. Om de gevel toch die warme houtuitstraling te geven, kunt u gerust kiezen voor Rockpanel Woods. Rockpanel plaatmateriaal heeft standaard Europese brandklasse B-s2,d0. Daarnaast zijn alle Woods designs beschikbaar in de extra brandveilige FS-Xtra uitvoering welke valt in Europese brandklasse A2-s1,d0.

  Rondom het dak

  Rockpanel Woods is beschikbaar in maar liefst 17 moderne houtmotieven die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Ze zijn geschikt als gevelbekleding, maar ook voor toepassingen rondom het dak en detailleringen.

  Bestel hier een gratis monster

  rockpanel logo

   

  • Aangemaakt op .

  Adressen

  België
  MediaXel
  Maria van Hongarijelaan 64
  BE - 1083 Brussel
  +32 (0)2 772 40 47
  +32 (0)2 771 98 01 (fax)

  Frankrijk
  MMG SAS
  55 avenue Marceau
  FR - 75116 Paris

  Contact

  Secretariaat : Pascale Cloots

  Advertenties :

  Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

  Social : Vincent de Puydt

  MediaXel bvba - © 2019 - 
  Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel