VELUX – Nieuwe oplossingen voor een beter binnenklimaat

VELUX – Nieuwe oplossingen voor een beter binnenklimaat

We brengen vandaag gemiddeld 90 % van onze tijd binnen door. En dat terwijl de lucht er tot 5 keer méér vervuild is dan buiten. Onze huizen zijn immers zó geïsoleerd dat er vaak te weinig frisse lucht en daglicht binnen kan. 63 % van de Belgen weet het niet, maar die vervuilde lucht heeft een impact op onze gezondheid. Een slecht binnenklimaat kan heel wat ziekten veroorzaken, van hoofdpijn over astma tot allergieën.

Ook de afwezigheid van daglicht kan onze gezondheid beïnvloeden. Een gebrek aan vitamine D, bijvoorbeeld, kan een gevoel van vermoeidheid of een aanhoudend slecht humeur in de hand werken. Daglicht kan de leerprestaties van kinderen verbeteren tot 15%.

Precies daarom ontwikkelt VELUX al meer dan 75 jaar nieuwe oplossingen die het binnenklimaat in huis ten goede komen en dus de levenskwaliteit van de consument verbeteren. Op Batibouw stelt VELUX in het kader van het thema ‘Healthy Indoor Climate’ nieuwe en innoverende oplossingen voor:

  • Het nieuwe INTEGRA®- elektrisch uitzetbaar dakvenster
  • VELUX ACTIVE with NETATMO
  • Het nieuwe STUDIO-dakvenster

Een gezonder binnenklimaat dankzij het nieuwe VELUX INTEGRA® uitzetbaar dakvenster

VELUX profiteert van BATIBOUW om het nieuwe INTEGRA® elektrisch uitzetbaar dakvenster voor te stellen. Deze laatste vult het INTEGRA®-gamma aan en vergroot de mogelijkheden om de VELUX ACTIVE-oplossing te gebruiken.

Een panoramisch uitzicht naar buiten, een gezond klimaat binnen

Met zijn tot 45 graden uitzetbare opening biedt het nieuwe INTEGRA® elektrisch uitzetbaar dakvenster een panoramisch uitzicht en maximaliseert tevens de hoeveelheid natuurlijk licht in de ruimte. Net als de andere vensters van het INTEGRA®-gamma kan het openen en sluiten op afstand worden bediend met de draadloze muurschakelaar of met de smartphone dankzij VELUX ACTIVE. Bij slecht weer activeren de geïntegreerde sensoren automatisch de sluiting van het dakvenster zodra de eerste druppels verschijnen. Bovendien kan de klembeveiliging het systeem vergrendelen als een voorwerp in het sluitingstraject van het venster komt. Deze nieuwe innovatie paart dus comfort aan welzijn.

Voor optimaal comfort is handmatige opening ook mogelijk wanneer dat nodig is. In het bijzonder in geval van onderhoud van het raam maakt een grendel het na een rotatie van 180° mogelijk het venster te blokkeren om het gemakkelijker te kunnen reinigen.

Ook met het oog op een verbetering van het binnenklimaat heeft VELUX ook dit nieuwe dakvenster van een ventilatieklep voorzien voor verluchting en natuurlijke ventilatie, zelfs wanneer het dakvenster gesloten is.

Ten slotte is het makkelijk om het dakvenster aan te passen met een van de modellen van binnengordijnen van het VELUX-gamma.

Controle van het binnenklimaat met VELUX ACTIVE with NETATMO

Deze nieuwkomer in het INTEGRA®-gamma is compatibel met het VELUX ACTIVE-systeem. Deze all-in-one draadloze oplossing maakt het mogelijk het binnenklimaat te regelen dankzij de slimme sensoren die zich in de verschillende kamers van het huis bevinden voorzien van dakvensters. Deze sensoren regelen het automatisch openen en sluiten van dakvensters, rolluiken en zonneschermen op basis van drie types gegevens: temperatuur, vochtigheid en CO2-gehalte. Het systeem activeert ook rolluiken en zonwering om overmatige temperaturen binnen te voorkomen, afhankelijk van de lokale weersvoorspellingen en -metingen. Tot slot kunnen gebruikers het VELUX ACTIVE-systeem vanaf hun smartphone bedienen via een gratis applicatie die beschikbaar is op IOS en Android. De applicatie maakt het openen en sluiten van alle dakvensters op afstand mogelijk, evenals VELUX-accessoires die zijn uitgerust met het INTEGRA®-elektrisch systeem.

Praktische informatie

Het nieuwe INTEGRA® elektrisch uitzetbaar dakvenster is verkrijgbaar in vier standaardmaten: MK06 (78x118 cm), MK08 (78x140 cm), SK06 (114x118 cm) en SK08 (114x140 cm)

Prijs vanaf € 1.134 excl. btw (maat MK06)

Extra benutte ruimte in leefruimten onder dak, dankzij het nieuwe STUDIO-venster

Het nieuwe STUDIO-dakvenster van VELUX geeft consumenten de kans hun leefruimten onder dak optimaal in te richten. De combinatie van verschillende ramen zorgt voor meer daglicht, een beter uitzicht en een groter gevoel van ruimte binnenshuis.

Het nuttige aan het aangename koppelen

Het STUDIO-dakvenster is een combinatie van 3 vensters die in één kozijn werden ingewerkt. Het gaat om 2 manuele wentelvensters en één vast venster in het midden. Dankzij deze innovatie biedt VELUX consumenten een ideale oplossing voor een gezond binnenklimaat.

Deze nieuwkomer in het VELUX-gamma laat bewoners niet alleen genieten van een optimale ventilatie en een behoorlijke lichtinval in huis. Vanop het dak krijgen ze ook een schitterend uitzicht! Als we de oplossing vergelijken met een aantal aparte vensters naast elkaar, valt op dat de profielen van het STUDIO-dakvenster smaller zijn en een adembenemend panoramisch uitzicht mogelijk maken. Met een breedte van 1,83 m en een hoogte van 1,18 m wordt de doorkijk naar buiten tussen de verschillende vensters nauwelijks onderbroken.

Het nieuwe dakvenster biedt niet alleen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Bij de installatie of tijdens renovatiewerken kan het heel wat tijd helpen besparen, want de alles-in-één installatiemodule is zeer eenvoudig te plaatsen. Die snellere installatie heeft uiteraard ook een positieve invloed op de prijs.

Praktische informatie

Het STUDIO-dakvenster is in één afmeting beschikbaar: GLL FK06, witgeverfd hout en 66 Energy Star beglazing (drievoudige beglazing). Buitenbekleding in aluminium.

Prijs: € 1.699 (excl. btw en plaatsing)

 

  • Batibouw, stand 4119, paleis 4
  • www.batibouw.com
  • 21/2 - 28/2/2019
  • Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel
  • Aangemaakt op .

Adressen

België
MediaXel
Maria van Hongarijelaan 64
BE - 1083 Brussel
+32 (0)2 772 40 47
+32 (0)2 771 98 01 (fax)

Frankrijk
MMG SAS
55 avenue Marceau
FR - 75116 Paris

Contact

Secretariaat : Pascale Cloots

Advertenties :

Hoofdredacteur : Nicolas Houyoux

Social : Vincent de Puydt

MediaXel bvba - © 2019 - 
Verantwoordelijke uitgever : Philippe Maters, Maria van Hongarijelaan 64, BE - 1083 Brussel